Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 11.04.2012.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Prvo hemioterapija, potom operacija

Saznavši za tešku sudbinu desetomesečnog Sergeja Milićevića iz Beograda, obolelog od tumora na mozgu, koji se trenutno nalazi u Istanbulu, na jednoj od najpriznatijih klinika, gde je započeo ciklus hemioterapija, dobrotvorka Nadežda Radović iz Vizbadena poželela je da mu pošalje svoju pomoć.

PRIMA HEMOTERAPIJU: Sergej
Milićević sa porodicom

To je nedavno i učinila poslavši posredstvom Redakcije "Vesti" novčani prilog u vrednosti od 100 evra sa željom da mali Sergej pobedi opaku bolest i nastavi život kao i svi njegovi zdravi vršnjaci.


Naši reporteri uspeli su da stupe u kontakt sa napaćenim roditeljima bolesne bebe, Jasnom i Sašom Milićevićem koji danonoćno bdiju nad svojim sinčićem, kako bi ih obavestili o novopristigloj donaciji i, naravno, saznali kako je maleni Sergej i kakve su prognoze turskih stručnjaka.


- Pre svega želim da se zahvalim od sveg srca svim dobrim ljudima koji su mislili na našeg sina i po odlasku iz Beograda i uputili mu svoju pomoć pokazujući tako i razumevanje za naše roditeljske muke. Njihova podrška, kako moralna tako i finansijska zaista nam mnogo znače. Istina, pre polaska u Istanbul, zahvaljujući mnogobrojnim plemenitim sugrađanima i građanima širom Srbije, kao i čitaocima "Vesti" iz celog sveta uspeli smo da prikupimo 65.000 evra.

Novac u "Vestima"

 

Saša Milićević će za dve nedelje doći u srpsku prestonicu kako bi obišao i umirio svog starijeg sina Rastka koga paze baka i deka, a koji pati zbog bolesti brata i odsustva roditelja. Tom prilikom doćiće i u beogradsko Dopisništvo "Vesti" da preuzme sve donacije pristigle za operaciju Sergeja, o kojima su u prethodnim brojevima pisali. U međuvremenu, o daljem lečenju ovog plavookog mališana, nastavićemo redovno da obaveštavamo čitaoce "Vesti", kako bi oni koji su mu poslali pomoć znali šta se događa sa njihovim malim štićenikom. 

 

Borba se nastavlja

 

- Pred nama su duga i teška borba i razna iskušenja sa Sergejevom bolešću. Hemioterapija je već ostavila vidljive spoljašnje tragove na našem sinu. Kosica mu je sasvim opala, mučnine su iscrpljujuće, ali, uprkos tome, čini nam se da daju rezultate i da je Sergej jači nakon primljenog jednog ciklusa. Šta će i kako će dalje biti, pokazaće vreme. Svaki naredni dan još uvek je ispunjen neizvesnošću. Ipak, mi ne smemo da pokleknemo, moramo biti jaki za našeg sina - kazao je Saša Milićević.

Ta suma je pisala u specifikaciji troškova operacije, odnosno to je bio preduslov za prijem na kliniku. Međutim, sudeći po ovako neočekivano dugim predoperativnim pripremama i terapijama koje su uključene, ta suma neće biti dovoljna. Sergej najpre mora da primi hemioterapiju u trajanju od deset nedelja. Sve to će na kraju koštati oko 50.000 evra više od prikupljenih sredstava - rekao je vidno zabrinut Saša Milićević.

POZIV DONATORIMA  

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Zna mladi otac kao i njegova supruga da je to izuzetno velika suma, kao što znaju da drugog izbora nemaju nego da nastave započeto lečenje i spasu sina.


- Kada smo stigli u Istanbul i Sergeju sve analize obavljene, lekari su došli do zaključka da on ne bi mogao da izdrži hirurški zahvat, jer je previše slabašan. Zato su mu uključili razne infuzije, a da tumor ne bi bujao i pritiskao nove centre u mozgu, uvedena je i hemioterapija. Tek kada bude primio svu potrebnu dozu citostatika, krajnji rezultat će odlučiti i konačan ishod. Tačnije, saznaćemo da li će i kada Sergej biti operisan, da li će biti jedna ili dve operacije. Koliko će to sve koštati u ovom trenutku zaista je nemoguće precizirati. Nama je najvažnije da naš sin ozdravi i uradićemo šta god je potrebno da bi se to ostvarilo - kaže Saša Milićević, kome donacije, poput ove poslednje iz Vizbadena, daju nadu da će zemljaci pomoći i da neočekivani porast troškova bude pokriven, a njegov sin se izlečen vrati u Beograd.  

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Najviše za najmlađe
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online