Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 04.04.2012.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Donacije u rukama, donator u srcima

Dva novčana priloga dobrotvora Nenada Glišića iz Kopenhagena, namenjena njegovom višegodišnjem štićeniku 29-godišnjem polupokretnom Igoru Dundiću iz Bratunca za nastavak lečenja u Rusiji, ukupne vrednosti od 550 evra, o kojima smo već pisali, prosleđeni su na njegov kućni prag. Za to se pobrinula njihova rođaka Milanka Dundić, koja živi u srpskoj prestonici.

ZAJEDNIČKA BORBA: Igor Dundić sa majkom 

Bez odlučnosti nema napretka

 

Podvrgavajući se fizikalnim terapijama sa velikom voljom i upornošću Igor Dundić je u novembru prošle godine uspeo tako da napravi i prve korake. Danas su ti koraci snažniji i sigurniji, a želja ovog mladića još jača da se ponovo vrati u normalne životne tokove, bez obzira na to koliko mu vremena za to bude trebalo.

- Pre svega želim da vam javim da su novčani prilozi ovog divnog čoveka u našim rukama, kao što je on stalno u našim srcima i da se još jednom zahvalim Nenadu Glišiću na svemu što je za nas učinio. Toliko nas je zadužio da ne postoje reči koje bi mogle da izraze sve ono što Igoru i meni leži na duši. Isto tako bih da podelim svoju radost i sa svim drugim plemenitim čitaocima "Vesti" i sugrađanima koji su nam pomagali, jer će zahvaljujući njima Igor moći u Moskvu i na neredni tretman zamene matičnih ćelija, koji iznosi ukupno 6.040 evra - rekla je Mileva Dundić, koja sa svojom službeničkom platom izdržava sebe i sina i koja je mnogo puta podizala kredite kako bi obezbedila nedostajuća sredstva.


Majka i sin u Rusiju putuju 8. aprila kada počinje deveti ciklus zamene matičnih ćelija.


- To nas oboje mnogo raduje. I ovaj odlazak budi u nama nadu da će Igor nakon sedam godina od saobraćajne nesreće koja ga je bacila u postelju, ponovo samostalno hodati. Tome stremimo i tome se nadamo, inače bismo odavno odustali od ovakvog vida lečenja. Ova metoda je jedina preostala za boljku moga sina i dokle god u meni ima snage trudiću se da mu je omogućim, dokle god moj sin ne bude kao i pre nesreće koja ga je zadesila - rekla je Mileva Dundić puna optimizma.

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Ova hrabra mati je svog sina Igora, zahvaljujući svesrdnoj pomoći plemenitih čitalaca "Vesti" i humanih sugrađana koji su povremeno priskakali u pomoć, prvi put odvela na lečenje u Rusiju pre tri godine, i to potpuno nepokretnog. Sada, posle osam ciklusa terapije zamene matičnih ćelija, Igor može samostalno da sedi, da se hrani, pridiže, da zakorači, ali uz tuđu pomoć. Da bi i to mogao samostalno da čini, potrebno mu je da nastavi sa ovim vidom lečenja, zbog čega se njegova majka svim silama bori, duboko verujući da će stići do željenog cilja. Ta vera širila se i na naše čitaoce, pa su ostali uz Igora i kada mu je terapija produžena nakon osmog ciklusa, u mnogim slučajevima i konačnog.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Četiri godine podrške
HUMANITARNI MOST Svaka pomoć daje novu nadu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online