Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 03.04.2012.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Nižu se dani neizvesnosti

Humanitarno-hrišćanska zajednica Radosti moja iz Štutgarta, koja okuplja ljude sa prostora cele bivše Jugoslavije i pomaže nevoljnicima u otadžbini, uspešno nastavlja svoju plemenitu misiju, uključujući se i u akcije koje se vode na stranicama "Vesti", najpre za 10-mesečnu bebu Sergeja Milićevića iz Beograda, a sada i 12-godišnju devojčicu sa Kosova.

Još uvek na hemioterapiji: Kristina Milutinović
 

Tako su nedavno članovi zajednice Radost moja prikupili i poslali novu donaciju za Kristinu Milutinović iz Leposavića, štićenicu Humanitarnog mosta, obolelu od leukemije. Vrednost donacije je 600 evra. Na taj način ispunjeno je ranije zadato obećanje da će nastojati da prikupe što veću sumu za ovu devojčicu, znajući da se kod teških malignih bolesti i komplikovanih operacija nikad ne mogu tačno predvideti troškovi. Računajući prvi prilog od 200 evra, poslat odmah po objavljivanju apela, ukupni iznos donacija Humanitarno-hrišćanske zajednice Radost moja za Kristinu je 800 evra.


- Iako je Kristina Milutinović otišla na transplantaciju kostne srži u Rim i prikupljeno 155.000 evra koliko taj zahvat košta, osetili smo dužnost da nastavimo da joj pomažemo sve dok traje lečenje u inostranstvu. Teško je predvideti u paru koliko će sve koštati. Otuda i naša skromna pomoć, da im se nađe, zlu ne trebalo - objasnio je potpredsednik zajednice Slavoljub Zeljić.


Novac je, kao i prva donacija, uplaćen na račun sa kojeg Kristinin otac Zoran može da ga podigne i u inostranstvu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Zdavstveno stanje Kristine Milutinović, koja se nalazi već mesec i po na predtransplantacionim pripremama u Rimu, još uvek je bez bitnih promena. Italijanski lekari su procenili da joj je potreban još jedan ciklus hemioterapija, drugi od prijema na kliniku, čime su sve naredne faze lečenja odložene, uključujući ispitivanja i uzimanja kostne srži njenog starijeg brata, 17-godišnjeg Stanka. Još uvek niko ne može sa sigurnošću da kaže koliko će terapija citostaticima trajati i kada će Kristina biti spremna da joj se operativnim putem presadi bratovljeva kostna srž. Roditelji se nadaju, a zajedno sa njima i svi donatori iz zemlje i inostranstva, da će transplantacija biti obavljena narednih dana.
 

Ideja rođena na Svetoj gori

- Na pokloničkom putu po Svetoj gori i manastiru Hilandaru, rodila se ideja o osnivanju dobrotvorne zajednice. Tako smo odmah po povratku registrovali Humanitarno-hrišćansku zajednicu Radosti moja u Štutgartu. Cilj zajednice je da pomaže ugroženim samohranim majkama sa više dece u otadžbini, bolesnicima i invalidima, zatim očuvanju srpske istorije, jezika i kulture, a ukoliko bog dozvoli da obuhvatimo svu braću i sestre u otadžbini koji se nađu u nevolji. Takođe nam je cilj da mlade ljude u dijaspori uključimo u naš rad. Unutar zajednice osnovali smo omladinski sektor koji trenutno čine deset mladića i devojaka. Za početak oni će za Vaskrs otići u Knin i tamo odneti pomoć za četiri do pet porodica - rekao je Slavoljub Zeljić.

 

Sergeju još 50 evra

U Istanbulu: Sergej Milićević

Dobročinitelji iz Štutgarta i dalje brinu o desetomesečnom Sergeju Milićevića iz Beograda, obolelog od tumora na mozgu, koji je započeo lečenje u Istanbulu gde bi trebalo da bude i operisan. Ovom nesrećnom mališanu oni su prvobitno poslali 370 evra o čemu su "Vesti" pisale. Ta suma se uvećala za 50 evra, pa je Sergeju stiglo od zajednice Radosti moja ukupno 420 evra. I za njega je akcija završena jer je prikupljeno 65.000 evra, ali neizvesnost i dalje traje jer termin operacije se ne zna.

 

Lista dobrotvora

Pored Humanitarno-hrišćanske zajednice Radosti moja priloge iz Štutgarta za Sergeja Milićevića ukupne vrednosti od 420 evra, dali su: Milanka M, Dragutin Milosavljević, Dragan Urošević, Sreten Brković, Milanko Stanković i Mladen Filipović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online