Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 29.03.2012.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Dani puni neizvesnosti

Za desetomesečnog Sergeja Milićevića iz Beograda, obolelog od tumora na mozgu, koji je otišao na operaciju u Istanbul, nedavno su stigle nove donacije posredstvom Redakcije "Vesti".

PRIPREMA ZA OPERACIJU:
Sergej Milićević

U pitanju je novčani prilog od ukupno 150 evra koji su poslali Joka i Đorđe, Sreten i Zorica Obrenović i Vesna i Branko Nikolić svi iz Ulma, dok je penzioner Petar Malinović iz Sidneja ovom mališanu uputio 100 dolara, poželevši mu da brzo ozdravi. I naš čitalac iz Minhena, koji želi da ostane anoniman, takođe je mislio na Sergeja uputivši mu prilog od 50 evra.


Reporteri "Vesti" stupili su u kontakt sa roditeljima malenog Sergeja, koji su do polaska na lečenje u Tursku zahvaljujući pomoći brojnih donatora u matici i dijaspori, uspeli da prikupe sumu od oko 65.000 evra i obavestili ih o prispeću novopristiglih priloga.


- Hvala tim divnim ljudima od sveg srca što su mislili na našeg sina i poslali mu novčanu pomoć, koja nam mnogo znači, kako u materijalnom tako i u moralnom smislu. Posebno sada kada su pred nama dani puni neizvesnosti. Pre svega, želim da vas obavestim da su turski stručnjaci Sergeju već obavili osnovne preglede i rekli nam, nažalost, ono što smo i sami znali, a to je da je tumor u njegovoj glavici na najnezgodnijem mestu za operaciju. Pri tome, da vrši pritisak i dovodi do poremećaja hormona, što je jako opasno po njegov život. Sledeći korak je pregled kod onkologa koji će obaviti sve potrebne analize i zavisno od rezultata odlučiti da li će mu odmah uključiti hemioterapiju, posle koje bi trebalo da dođe operacija. Sergeju su ugradili kateter u grudi preko kojeg će lakše primati terapiju, tako je sve izvesnije da će prva faza lečenja biti citostaticima - rekao je zabrinuto otac Saša Milićević, kome će donacije biti uručene u Dopisništvu "Vesti" po povratku iz Istanbula.

POZIV DONATORIMA


Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

TRANSPLATACIJA ROŽNJAČE: Mihajlo Kukić
 


Analize se, očito je, nastavljaju, pa će lekari na osnovu svih rezultata odlučiti o daljim koracima. Roditelji još nisu zvanično obavešteni o metodama koje će biti primenjene u lečenju i sa velikim nestrpljenjem očekuju da budu pozvani na razgovor. Sve što znaju jeste ono što vide i što ordinirajući lekar preduzima, a zvanični protokol lečenja utvrdiće konzilijum.


- Nama je svaki dan neizvesnosti kao najgora kazna, ali šta ćemo, moramo izdržati zbog Sergeja. Njegovo zdravlje nam je najvažnije. Koliki će biti troškovi lečenja, verujte, da još uvek ni to ne znamo, jer ne može niko ni da nasluti kojim će tokom lečenje ići, pa tako ni konačnu cenu. Iskreno se nadam da će suma kojom do sada rapolažemo pokriti sve što je potrebno. Važno je samo da je naš sin započeo lečenje - rekao je Saša Milićević.


O daljem nastavku lečenja plavookog Sergeja Milićevića, nastavićemo redovno da obaveštavamo čitaoce "Vesti", kako bi oni koji su mu poslali pomoć znali šta se događa sa njihovim malim štićenikom, ali i svi drugi čitaoci "Vesti" koji istinski žele da ova beba što pre ozdravi i ništa ne zapamti od ovog što se događa u poslednja tri meseca.
 

Uskoro kod Mihajla

 

Pored novčanog priloga za bebu Sergeja Milićevića iz Beograda, Petar Malinović iz Sidneja i anonimni donator iz Minhena mislili su i na 11-godišnjeg Mihajla Kukića iz Prijedora, koga uskoro očekuje transplantacija rožnjače u Italiji. Malom Prijedorčaninu Malinović je uputio takođe 100 australijskih dolara, a anonimni donator 50 evra.


Ovi prilozi će narednih dana biti uručeni Mihajlovoj porodici koja bi trebalo sina da odvede krajem maja ili početkom jula u Milano, gde su mu već obavljene dve transplantacije, najpre kostne srži, a potom i jetre.

 

Plemenita lekarska ponuda

 

Pročitavši priču o malenom Sergeju, našem beogradskom Dopisništvu javio se i srpski lekar, specijalista neurologije Ostoja Vučić iz Sidneja. On je novinarima Humanitarnog mosta rekao da je razgovarao sa svojim kolegom neurohirurgom dr Brajanom Onjlerom o slučaju ove bebe koja je i njega veoma zaintrigirala. Tom prilikom ponudio je pomoć u vidu besplatne operacije. Saznavši da je Sergej već u Istanbulu, spreman je i savetima da olakša neizvesnost roditelja i stupi u kontakt sa turskim kolegama. Naši novinari preneli su ovu plemenitu ponudu roditeljima bolesnog mališana i adresu na koju mogu da mu se obrate, a mi se zahvaljujemo dr Vučiću i njegovom australijskom kolegi na podršci našoj akciji za spas malog Beograđanina.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Naš štićenik u opasnosti
HUMANITARNI MOST Malo slavlje, pre slavlja
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online