Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 12.02.2012.
05:40
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Kristina otputovala u Rim

Donacije pristigle za 12-godišnju Kristinu Milutinović iz Leposavića, obolelu od limfoblastne leukemije, o kojima smo nedavno pisali, stigle su u ruke njene porodice. Tako je njenom ocu Zoranu Milutinoviću u beogradskom Dopisništvu "Vesti" nedavno uručeno: 500 australijskih dolara Milorada, Luke, Ines, Jasmine i Cice Borović iz Sidneja, 200 dolara Anđelke Đurović iz Melburna, 150 dolara Borisa Arčabe iz Sidneja, 200 evra Slavka Stupara iz Memingena, po 50 evra Mire Eror iz Frankfurta i Nataše Jokić iz Strazbura.

Prvo terapija, pa operacija: Kristina Milutinović sa bratom Stankom
 

Pri tom, preuzeo je i u međuvremenu pristigli prilog od 230 evra koji su prikupili i uputili Živka Mančić i Ilija Miki Vujović iz Pariza sa članovima kluba Kozara, organizovavši folklorno veče za pomoć Kristini. Uz novčani dar stiglo je i pismo u kome između ostalog piše:


"Draga naša lepotice, šaljemo ti mnogo pozdrava i poljubaca sa željom da što pre ozdraviš. Ovo što ti šaljemo je od srca. Svi smo uz tebe i molimo se Bogu za tebe i tvog hrabrog brata. Budi hrabra kao i do sada, volimo te svi iz Pariza."
 

Prilozi iz Australije

U međuvremenu, za Kristinu Milutinović posredstvom Redakcije "Vesti", stigli su novčani prilozi od 100 dolara od porodice Dobre iz Sidneja, isto toliko porodice Karna iz Melburna, kao i 70 dolara porodice Kovačina iz Australije. Sve ove priloge preuzeće Kristinin otac, čim se bude vratio iz Italije.

 

Novčani dar i za Mihaila

Porodica Karna iz Melburna mislila je na još jednog štićenika Humanitarnog mosta. To je trogodišnji Mihailo Grbić iz sela Maljević kod Mionice, oboleo od cerebralne paralize, kome je takođe uputila pomoć od 100 dolara za nastavak lečenja. I ovaj prilog će narednih dana preuzeti neko od njegovih roditelja, koji se trenutno nalaze u Beogradu.

- Još jednom do neba hvala ovim divnim ljudima na ukazanoj pažnji i pomoći. Mnogo su nas obradovali. Samo zahvaljujući ovako dobrim ljudima iz dijaspore, kao i našim dragim sugrađanima u Leposaviću i drugim opštinama na severu Kosmeta i sugrađana Srbije, naša Kristina će dobiti šansu da ozdravi, a to zaista nema cenu i ne može se ni sa čim meriti. Kao što sam već rekao prikupljeno i uplaćeno 124.000 evra na račun klinike u Rimu, gde Kristina treba da bude podvrgnuta transplantaciji matičnih ćelija i sada nestrpljivo čekamo njihov odgovor, jer je njoj vreme najveći neprijatelj. Zato se nadamo da će to biti što pre - rekao je uzbuđeno otac Zoran Milutinović, čija je ćerka hospitalizovana na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, dok ne otputuje u prestonicu Italije na transplantaciju matičnih ćelija.


Njegova želja se ispunila u potpunosti, pošto je samo dan posle preuzimanja svih donacija stigao odgovor od italijanskih lekara da Kristina što pre dođe. Ne časeći časa, sve je pripremljeno za put, avionske karte kupljene, pa je tako ova hrabra i ljupka devojčica otputovala u Rim na spasonosni hirurški zahvat. Sa njom su krenuli 17-godišnji brat Stanko, koji će joj darovati kostnu srž, kao i roditelji koji će biti uz njih sve vreme. O svemu tome naše novinare je obavestio otac Zoran po samom dolasku u rimsku kliniku.


- Put je protekao dobro i što je najvažnije nije predstavljao veliki napor za Kristinu. Lekari su je pregledali i uradili analize predostrožnosti radi. Došli su do zaključka da bi bilo najsigurnije da Kristina pre trasnplantacije primi još jedan ciklus hemioterapija. Kada bude završila sa njom, tek tada će biti podvrgnuta hirurškom zahvatu. Ono što je važno, to je da se ona dobro oseća i da je spremna za dalju borbu. To i nama roditeljima mnogo znači i daje nadu da će na kraju naša kćer biti izlečena i da će moći da započne novo i srećnije životno poglavlje - ispričao je Zoran Milutinović, a potom dodao:


- Istina, celokupna suma Kristininog lečenja iznosi 150.000 evra, a to znači da nam nedostaje još 26.000 evra kako bismo sve isplatili u potpunosti i bili mirni. Donacije plemenitih čitalaca "Vesti" već su smanjile tu sumu, na čemu smo im beskrajno zahvalni. Iskreno se nadamo da ćemo uz pomoć ovako dobrih ljudi uspeti i ovu golemu prepreku da savladamo. Zahvaljujemo se unapred svima onima koji budu poželeli da nam u tome pomognu.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online