Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 07.02.2012.
12:00
K.N. - Foto: A

Hvala što mislite na nas

Na kućnu adresu 20-godišnje Doris Bošnjaković iz Užica, slepe od rođenja i obolele od cerebralne paralize i epilepsije, stigao je novčani prilog vredan 100 evra koji je ovoj nesrećnoj devojci uputila Olga Ćorić iz Kičinera.

O ovom humanom gestu dobročiniteljke iz Kanade, novinare "Vesti" je obavestila Dorisina samohrana majka Slavica Bošnjaković-Polimčević.


- Kada telefon zazvoni, u meni se uvek budi neka zebnja i iščekivanje nečeg lošeg što ne mogu da objasnim. Na svu sreću, moje slutnje se nisu obistinile. Sa druge strane žice bila je ova divna žena, čiju sam toplinu u glasu odmah osetila. Pozvala je da bi nas obavestila da je na ime moje Doris uputila 100 evra, da to od srca šalje, kao i bezbroj poljubaca i lepih želja. Isto tako da je Bog dragi čuva i štiti od svakog zla. Ovom prilikom želim da joj se još jednom najiskrenije zahvalim na ukazanoj pažnji i pomoći i što je moju ćerku obradovala. Istina za ovo dobročinstvo javljam sa zakašnjenjem jer sam se nedavno ozbiljno povredila zbog čega se unapred izvinjavam našoj dobročiniteljki. Nadam se da nam neće zameriti - rekla je majka Slavica koja sa svoje tri ćerke živi od socijalne pomoći i nadoknade za tuđu negu i pomoć, a potom dodala:

POZIV DONATORIMA 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Hvala i svim donatorima koji su uz nas godinama i nisu zaboravili moju Doris. Neka ih Bog poživi i sačuva, da im mir i blagostanje. Da nije bilo njihovog razumevanja i svesrdne pomoći, verujte da ni sama ne znam kako bismo pregurali teške dane koji su za nama, kao ni ove koji su pred nama. Pre svega zato što je Doris potrebna konstantna nega najkvalitetnijim sredstvima za higijenu nepokretnih bolesnika, a to sama ne mogu da joj obezbedim.
 

Novi krevet potreba

 

Krevet u kome moja višestruko hendikepirana kći spava dotrajao je, kao i nameštaj u sobi. Moja najveća želja je da se Doris bar jednom probudi bez grčeva, bolova, da je ćebe ne žulja, kao ni popucale žice u krevetu. Da bi dobila novi i kvalitetniji ležaj, potrebna su nam finansijska sredstava koja nemamo, a to me verujte boli kao najljuća rana - ispričala je vidno potresena majka Slavica.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Deci zlehude sudbine
HUMANITARNI MOST Draga Rajka, hvala neizmerno
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online