Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 29.01.2012.
06:03
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Prilozi različiti, sve želje iste

Od kada je počela akcija Humanitarnog mosta za pomoć 11-godišnjem Mihajlu Kukiću iz Prijedora, kome je potrebno 5.000 evra za transplantaciju rožnjače na oba oka, reporteri "Vesti" bar jednom nedeljno posete ovu porodicu da bi im uručili donacije stigle posredstvom naše Redakcije ili ih obavestiti o prispeću novih koje će im ubrzo biti uručene.

Najbolji drugovi: Mihajlo i Aljoša
 

Tada saznajemo i za priloge koji stižu na kućnu adresu majke Sonije i oca Milenka, čiji je sin već preživeo dve transplantacije u Italiji, najpre kostne srži, a potom jetre.


Između naše dve posete, Živko Rašković iz Austrije poslao je Kukićima 500 evra.


- Ovaj gospodin iz Austrije je nazvao i rekao da je čitao o Mihajlu u "Vestima" ali nije imao vremena da odmah posle apela pošalje donaciju, pa to čini sada s nadom da nije zakasnio. Naravno da nije, samo je ubrzao prikupljanje potrebne sume. Taj divni čovek me je i prilično zbunio. Kada je rekao da gde da odem i podignem novac ni slutila nisam da je tolika suma. Ponovo je nazvao da proveri da li je sve bilo u redu u banci, dobivši potvrdan odgovor samo kratko je, pošto je u žurbi, rekao: "To je od srca i to vam daje Bog, a ne ja" - ispričala nam je Sonija Kukić o donatoru koji joj nije pružio priliku da se pribere od iznenađenja i zahvalio kako bi to sada učinila.
 

Nema detinjstva bez igre

Igra napolju još uvek je pod strogom zabranom, ali i u kući ona ima smisao ako je sa drugarima.
Zato je tokom naše poslednje posete Mihajlo bio posebno raspoložen. Društvo mu je pravio Aljoša.
- Moj drug Aljoša je kod mene danas gotovo ceo dan. Ja sam ovih dana imao upalu ušiju, nisam dobro čuo, ali sam ležao i pio lekove tako da mi je puno bolje i mogu da se igram - ispričao nam je veselo Mihajlo, sav zadihan od igre, grlivši radosno dugara sa kojim se nekoliko dana nije igrao zbog prehlade.

Ganuta pažnjom čitalaca "Vesti", Sonija Kukić se svim srcem zahvalila ljudima koji saosećaju sa njihovim teškoćama zbog zdravstvenih problema sina jedinca, ali i nemogućnosti da sami obezbede sredstva za spasavanje njegovog vida.


- Na ovaj veliki praznik, Bogojavljenje, u moju kuću je stigla blagodat dobrih ljudi. U tome vidim simboliku i to mi daje dodatnu nadu da će "Bog koji se javio" dati da moj Mihajlo s istim uspehom prebrodi i teću transplantaciju kao i prethodne dve. Ona treba da mu popravi vid, kako bi redovno pohađao školu sa svojim vršnjacima. Zato sam sigurna da će Bog svim donatorima dobrotu vratiti na najbolji mogući način - rekla je Sonija.


Od nje saznajemo i da je Predrag Vujić iz Roterdama, redovan učesnik u akcijama Humanitarnog mosta, poslao 150 evra i poželeo za Mihajlovo lečenje.


Svoj doprinos u ovoj humanitarnoj akciji dao je i Dobrosav Obradović iz Čajetine, gradića u Srbiji, koji se porodici Kukić obratio i pismom u kojoj je bila novčanica od 10 evra.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


"Ovaj moj prilog je i više nego skroman i zato oprostite.
Želim da vam Bog pomogne i da Mihajlu izlečenje", napisao je Dobrosav Obradović, a bračni Kukić poručuje da je svaka donacija velika koliko i želja da Mihajlo sačuva vid, a oni duševni mir.


To je i želja svih čitalaca "Vesti" koji iz celog sveta šalju donacije za Mihajlovo lečenje i ozdravljenje, za život koji je do sada samo mogao da sanja.
 

Donacije u "Vestima"

U beogradskom Dopisništvu "Vesti" dve donacije spremne su da krenu put Prijedora. Jedna, vredna 300 evra, stigla je od Rajke Tarlać i njenog prijatelja Ljube iz Sidneja, kako smo nedavno pisali, a drugu u vrednosti 200 australijskih dolara poslala je porodica Tomić, takođe iz Australije.


Nedostaje 700 evra

Kada se saberu sve do sada uručene donacije za transplantaciju rožnjače Mihajlu Kukiću, uključujući i dve poslednje iz Australije, dolazimo do sume od 4.300 evra. Uvereni smo, kao i roditelji bolesnog dečaka, da će nedostajućih 700 evra biti prikupljeno veoma brzo i transplantacija rožnjače obavljena, tako da će i Mihajlo uživati ne samo u mirisu proleća nego i raskoši boja i oblika prirode koja se budi.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Dobre vesti stižu iz Milana
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online