Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 16.01.2012.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Osma terapija nije i kraj lečenja

Mladi Bratunčanin 29-godišnji Igor Dundić uspešno je obavio i osmu terapiju zamene matičnih ćelija u Moskvi. Polovinu sredstava od 5.700 evra, koliko košta dvonedeljni tretman, obezbedili su plemeniti čitaoci "Vesti", dok je drugu polovinu Igorova majka Mileva morala da pozajmi.

Nastavlja da vežba: Igor Dundić

- Iz Moskve smo se vratili 24. decembra. Ovo nam je bio osmi odlazak i kraj jednog ciklusa te smo ovog puta bili uznemireni kao prilikom prvog. Kao i tada i sada smo dobili pozitivno mišljenje lekara.

Konstatovali su vidan napredak, ali i nastavak terapije. Rekli su da su kod Igora sada nervi prohodni, što je kod povreda kakve je zadobio u saobraćajnoj nesreći veoma važno - rekla je Mileva Dundić koja svojom službeničkom platom od 300 evra izdržava sina i sebe.

Naredna terapija u aprilu

 

- Iako je ovaj osmi tretman po svim očekivanjima trebalo da označi kraj lečenja, nažalost, to se nije dogodilo i biće potrebno sigurno još nekoliko ovakvih terapija kako bi Igor prohodao. Sledeći tretman zakazan je za 1. april.

 

Račun iznosi 5.400 evra, a dodavši na to i avionske karte od 640 evra, to je ukupno 6.040. Sledi nam nastavak borbe za pare. Zahvaljujući ovim dobrim ljudima iz Danske, Nemačke i Australije nećemo krenuti od nule - ispričala je majka Mileva.

 

Utrošeno oko 70.000 evra

 

Tokom akcije Humanitarnog mosta za Igora Dundića i njegovo lečenje u Moskvi, utrošeno je oko 70.000 evra. Većinu sredstava obezbedili su plemeniti čitaoci "Vesti", što najbolje pokazuje koliko je njihovo humano srce.


Samo dan nakon Milevinog javljanja našim novinarima, posredstvom naše Redakcije stigao je novčani prilog od 300 evra Igorovog dobročinitelja Nenada Glišića iz Kopenhagena, kao zalog za narednu terapiju.


- Prilog Nenada Glišića skoro uvek je i prvi i poslednji za jednu terapiju. Toliko nas je zadužio da ne postoje reči zahvalnosti. Zamislite kad svakog meseca pošalje novčanu pomoć kao da smo zaradili platu. Nisam znala da je tako nešto moguće - rekla je vidno ustreptala majka Mileva, pošto su je naši novinari obavestili o prispeću donacije.


To, međutim, nije bila jedina novost. Na kućnu adresu Dundića u međuvremenu stiglo je 100 evra njihovog bivšeg komšije Nenada Stanojevića koji živi u Nemačkoj, kao i zajednički prilog Riste Ljujića i Milana Šuvajla iz Adelejda ukupne vrednosti 150 evra.


- Iako sam se Nenadu Stanojeviću lično zahvalila, kao i sinu Milana Šuvajla koji nam je doneo donaciju pri dolasku u otadžbinu, osećam dužnost da to učinim i posredstvom "Vesti".

Hvala im na razumevanju za nevolju u kojoj smo se našli. Igor nastavlja fizikalne terapije još jačim tempom u želji da što pre stane na svoje noge. Želim još jednom da se od sveg srca zahvalim svim Igorovim dobročiniteljima širom sveta koji su mu omogućili lečenje. Saznanje da niste sami u nevolji ponekad je važno koliko i donacije koje dobijamo - kaže Mileva Dundić.


Zahvaljujući pomoći plemenitih čitalaca "Vesti" i humanih sugrađana koji su povremeno priskakali u pomoć, Igor Dundić je otišao u Rusiju na lečenje pre tri godine i to potpuno nepokretan. Posle treće terapije došlo je do ozbiljnog pomaka. Počeo je da sedi sam i posle višegodišnje potpune oduzetosti ponovo je dobio osećaj u nogama.

Podvrgava se fizikalnim terapijama sa velikom voljom i upornošću, pa je tako u novembru prošle godine napravio i prve korake. U blagotvornost terapija uverili su se mnogi humani zemljaci, zbog čega i nastavljaju da mu pomažu do njegovog potpunog ozdravljenja, znajući da on i njegova mati sami nisu u mogućnosti da plate lečenje.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Četiri godine podrške
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online