Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 09.01.2012.
12:00
B. G. - Vesti - Foto: A

Gde je volja, tu je i snaga

Legendarni rukometni golman i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije 44-godišnji Željko Đurđić, koji u teškoj finansijskoj situaciji i bolestan živi u Zrenjaninu, svojom nimalo veselom životnom pričom, privukao je pažnju humanih ljudi koji su odlučili da mu pomognu.

Dočekaću operaciju: Željko Đurđić

U tome je, kako smo već pisali na stranicama Humanitarnog mosta, prednjačila Cvijeta Hiršmaner iz Beča koja mu je u nekoliko navrata poslala, skromnu, ali kako on kaže, i te kako važnu novčanu pomoć.

Cvijeta je to isto učinila i pred novogodišnje i božićne praznike, a koverat sa 100 evra Željku je uručio reporter "Vesti".


- Zahvaljujući ljudima velikog srca, ponovo se smejem i radujem životu...

Eto koliko je čoveku, potonulom kao što sam ja bio do nedavno, malo potrebno da se podigne i otkrije u sebi volju da se dalje bori sa senama prošlosti i zle sadašnjosti - u jednom dahu priča Željko, uz neizrecivu zahvalnost Cvijeti Hiršmaner, ali i brojnim ljudima koji su ga ovih dana kontaktirali.


Nekadašji golman Sloge iz Doboja i zrenjaninskog Proletera, bez krova nad glavom, živi u kancelariji Sportsko-rekreativnog centra u Zrenjaninu, gde je i privremeno zaposlen, teško je bolestan i uskoro će morati na operaciju oba kolena, koja košta oko 5.000 evra, inače će, prema procenama lekara, morati u invalidska kolica.


Željkov strah od potpunog invaliditeta znatno je ublažen od početka akcije Humanitarnog mosta.


- Mnogo, mnogo mi znači svaki poziv. Ponovo mi se javio Savo iz Čikaga, koji mi je takođe poslao 50 dolara, zatim Braca Erceg, Zrenjaninac, koji sa porodicom živi u Njujorku, pa nekadašnji veliki rukometni as Flas iz Nemačke, Dušanka i Aleksandar iz okoline Stokholma, zemljak, moj Dobojlija iz Australije. Svi su oni obećali da će pomoći. Za sada je prikupljena skromna suma, ali izdržaću ja dok se ne dođe do 5.000 evra - kaže uvereno Željko Đurđić.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online