Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 21.11.2011.
08:26
K. N. - Vesti - Foto: A

Automobil u funkciji ortopedskog pomagala

Električna kolica koja je anonimni donator iz Kanbere poslao zajedno sa prijateljima i koji su se među prvima odazvali apelu za pomoć Milici Rančić, jednoj od 16-godišnjih trojki iz Pirota, obolelih od cerebralne paralize, konačno su se našla u posedu njene porodice.

TRAŽENA JEDNA KOLICA, STIGLA I DRUGA: Monika, Miljana i Milica

- Nakon dužeg vremena uspeli smo da rešimo sve administrativne probleme i preuzmemo kolica. Kao što sam već rekla, ova su pripala Milijani jer je Milica jedna odavno dobila. Na početku akcije nismo ni slutili da će ovo pomagalo trebati i našoj drugoj ćerki, ali se pokazalo da bez njih ne bi uspela da izgura školovanje. Zato još jednom veliko hvala tim divnim ljudima iz Kanbere na pomoći koja nam je rešila novoiskrsli problem - rekla je majka Olgica Rančić našim novinarima, a potom nastavila:

- Zahvaljujući novčanoj pomoći brojnih plemenitih čitalaca "Vesti" uspeli smo i da kupimo polovan automobil za prikupljenih 2.000 evra, kako bi naše ćerke vozili do škole, grada, bolnice. Našoj porodici kola nisu luksuz, ona su potreba, neka vrsta invalidskog pomagala koja olakšavaju život i ćerkama i nama.

Odlični đaci

 

- Monika, Milijana i Milica su presrećne što im se ispunio san, a to je da krenu u srednju školu. Vredno uče, želeći dobrim uspehom da se zahvale svojim donatorima što su im to omogućili - ispričala je majka Olgica Rančić.


Redovni dobrotvori ove porodice Saša i Ingrid Rajkov iz Berlina poslali su nedavno na kućnu adresu Rančića 200 evra kako bi registrovali kupljeno vozilo.


- Kao što se ne možemo porodici Rajkov rečima zahvaliti, tako se ni ono što su učinili za moje devojčice učinili ne može se novcem ni meriti niti kupiti. Istina, sve što smo dobili je mnogo više nego što smo apelom tražili i mi smo zaista prezahvalni svima.

Monika, Milijana i Milica ne bi dobile šansu da nastave školovanje, čime bi im budućnost bila neizvesna - kazala je Olgica, od čije skromne plate higijeničarke živi cela porodica jer je suprug ostao bez posla, tako sami nikada ne bi uspeli da obezbede kolica ni Milici, jedinoj potpuno nepokretnoj.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online