Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 03.11.2011.
12:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: A

Lazar u Moskvi na terapiji

Dan za danom na stranici Humanitarnog mosta beležimo mnogobrojna dobročinstva plemenitih čitalaca "Vesti" koji zdušno pomažu svojim zemljacima u raznim nevoljama. Ovog puta beležimo još jedan trijumf plemenitosti. Naši čitaoci obezbedili su 2.620 evra i 20-godišnji Lazar Petković iz Banje Koviljače otišao je na preko potrebnu biohronu terapiju u Moskvu, jedinu preostalu metodu u lečenja recidiva raka testisa, sa mesec dana zakašnjenja.

OD 30. OKTOBRA NA LEČENJU: Lazar Petković sa majkom

Akciju su uspešno priveli kraju anonimna dama iz Kanade koja je neposredno pred Lazarev polazak u Moskvu, na njegovu kućnu adresu, poslala donaciju vrednu 32.300 dinara (oko 320 evra), kao i članovi Moto-kluba Stara garda iz Minhena, na čelu sa Darkom Grgićem, uputivši mu pomoć od 200 evra.


- Zajedno sa svim prethodno pristiglim prilozima, ovi poslednji bili su dovoljni da moj sin može da krene na biohronu terapiju. Cena ovakvog vida lečenja iznosi 2.750 evra.

Ali, kako nisam mogla da savladam strah od daljeg odlaganja terapije, što može da dovede do pogoršanja Lazarevog stanja, otišla sam u banku i zamolila da mi odobre gotovinski kredit za nedostajući iznos od 650 evra.

Terapiju smo odmah zakazali i termin je potvrđen za 30. oktobar. Sada je, takoreći, taj dug saniran, a cela naša porodica mirna. Ovom prilikom želim da se do neba zahvalim toj divnoj gospođi iz Kanade i svim članovima Moto-kluba Stara garda na pomoći koja je zaista stigla u pravi čas - rekla je majka Verica Petković u telefonskom razgovoru našim novinarima pred sam put u Rusiju.

Uručeni prilozi u "Vestima"

 

Par dana pred odlazak u majke i sina u Rusiju u beogradsko Dopisništvo "Vesti" došla je Daliborka Đurdžerić iz Banje Koviljače kako bi preuzela sve prethodno pristigle donacije posredstvom naše Redakcije, o kojima smo već pisali, i odnela na kućni prag Petkovića, svojih sugrađana i prijatelja.

 

Među novčanim prilozima, koje je preuzela i uručila Petkovićima su: 100 australijskih dolara bake Vide iz Adelejda, dva priloga od po 100 dolara Cice Borović iz Sidneja, 50 evra Dušan K. iz Frankfurta i 50 evra Mire Eror iz istog grada u Nemačkoj. Zahvaljujući ovim, ali i svim drugim priložnicima, Lazar Petković i njegova majka Verica su spokojno otišli na terapiju.


Lazar je, kao što smo već pisali, oboleo u svojoj četvrtoj godini, podvrgavan je hemioterapijama kojima se više ni broj ne zna i operacijama, pri čemu mu je odstranjen jedan testis. I kada se činilo da je najgore prošlo, Lazarev život se ponovo našao u opasnosti jer se recidiv ove bolesti pokazao u obliku uporne hematurije, pojave veće količine krvi u mokraći.


Majka Verica i otac Zoran Petković, tražeći spas za sina, saznali su za moskovsku kliniku gde ovu bolest leče alternativnom medicinom - biohronim terapijama.

Zahvaljujući humanosti sugrađana, Lazar je lečenje započeo i održavao sve do trenutka kada je nastupila ekonomska kriza, pa više nije bilo moguće skupiti novac da bi jednom u tri meseca otišao na terapiju, koja mu je život spasla. U pomoć su potom uskočili plemeniti čitaoci "Vesti" sa istim žarom i novac za naredni tretman je obezbeđen, a ovaj hrabri mladić pun života već podvrgnut terapiji.


Kako je proteklo Lazarevo lečenje i da li je opasnost od recidiva raka uklonjena saznaćemo čim se majka i sin vrate u Banju Koviljaču. Uvereni smo da će njegovi dobrotvori imati razlog da podele radost sa svojim štićenikom i njegovim roditeljima.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ko bi rek'o čuda da se dese
HUMANITARNI MOST Dirnuli ste nas do suza!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online