Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 27.10.2011.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Za komšije koje se u bedi guše

Ekipa "Vesti" uručila je donaciju od 100 evra Ranku Majstoroviću iz Omarske, koju mu je poslala njegova zemljakinja Dosta Miki Bauer iz Frankfurta.

Tri godine bez struje: Ranko Majstorović sa ćerkom
 

Ranko Majstorović sa kćerkom Božanom i unukom Markom, koji je šesti razred osnovne škole, živi već treću godinu bez struje. Radnici Elektrodistribucije su mu je isključili zbog duga od 4.400 KM, ali kamate stalno povećavaju Majstorovićima dug, tako da on sada iznosi 5.400. Ranko kaže da ga ne može platiti jer nema čim, bolno svestan da u kući neće goreti sijalice, da televiziju neće gledati...
 

Dokazani prijatelji

Dosta Miki Bauer nastavila je da brine o Milici Novaković iz Kostojevića kod Bajine Bašte, čijeg je preminulog sina Batu ožalila kao najrođenijeg.
- Stole Lepojević iz Frankfurta, takođe Batin prijatelj, poslao je 100 evra nesrećnoj majci. Dodala sam 50 evra i u radnjama potrošila 200 da bih kupila i poslala sve ono što joj je Bato nosio - kaže Dosta Bauer koja je 50 evra poslala i Marku Dobrašu iz Ivanjske, koji ima dete invalida.

- Ova pomoć za nas znači mnogo i zahvaljujemo se našoj Dosti što nas i dalje pomaže. Sa njom sam ja odrastao. Najpreče mi je da od ovog novca kupim unuku obuću i odeću da ima za školu. Ostaće da kupim bar dva metra drva za ogrev. Uveče osvetljavam sobu baterijom i svećom, ali unuk tako slabo može da uči, posebno u zimskom periodu kad se rano smrkava - kaže Ranko.


Ova tročlana porodica živi od Rankove invalidske penzije koja iznosi 157 maraka.
- Kćerka mi je bolesna i stalno pije lekove, ja sa 72 godine takođe nisam zdrav. Imao sam nekoliko operacija očiju i jednom žuči, a i godine su tu. Tako se patimo i borimo da unuk samo ima komad hleba, a nama kako bude. Posejao sam dva dunuma tuđe zemlje da bih imao nešto kukuruza - priča Ranko o teškoj borbi za preživljavanje.


Dosta Miki Bauer, rodom iz Omarske, čitaocima "Vesti" dobro je poznata po svojim humanim delima. I ovoga puta Dosta je poslala 100 evra nepokretnom dečaku Marku Stojanoviću iz Omarske. Njegovi roditelji, Brankica i Dušan, nemaju snage da govore o svojoj muci, svesni da Marko nikada neće biti kao njegov brat Srđan i sestra Marija.
Dosta Bauer nešto ranije je poslala 50 evra Dosti Momić, s kojom je takođe odrasla i koja za svojih 70 godina nije uspela ni korak da se udalji od sirotinje u kojoj je rođena.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online