Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 11.10.2011.
12:01
K. Savić - Vesti - Foto: Vesti A

Prijatelje ne treba moliti

Posle šest meseci od transplantacije matičnih ćelija u Nemačkoj i banjskog oporavka koje su finansirali i plemeniti čitaoci "Vesti", za trogodišnjeg Mihaila Grbića iz sela Maljevića kod Mionice nedavno je stigla pomoć od 1.000 evra. Ovu vrednu donaciju poslao je Dragoljub Spasić iz Beča zajedno sa brojnim prijateljima i poznanicima.

Može da vozi bicikl: Mihailo Grbić
 

Razlog tome je što mali Mihailo uskoro mora na ponovnu terapiju zamene matičnih ćelija, za šta je potrebno obezbediti čak 11.000 evra. Ovaj hirurški zahvat bi trebalo da bude obavljen u Beču, a ne u Diseldorfu kao prošlog puta. Razlog je taj što je klinika na kojoj je Mihailo operisan izgubila licencu nemačkog Ministarstva zdravlja za ovu godinu.


Saznavši od nesrećnih roditelja ovu nimalo prijatnu vest, Dragoljub Spasić nije mogao da sedi skrštenih ruku. Odlučio je da pokrene sopstvenu akciju prikupljanja pomoći za ovog mališana obolelog od cerebralne paralize.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Pre svega, želimo da se u ime cele naše porodice zahvalimo svim ovim dragim ljudima iz Beča na pomoći. Nama ona mnogo znači, s obzirom na to da moja ćerka Suzana i zet Miloš ne mogu da nađu zaposlenje, a mom unuku treba obezbediti poprilična sredstva za nastavak lečenja. Da bi Mihailo potpuno ozdravio potrebno je da bude podvrgnut transplantacijama matičnih ćelija bar još četiri puta kako su nam nemački lekari savetovali. Nažalost, novac za naredni tretman sami ne možemo da obezbedimo. Zato smo za pomoć zamolili sve znane i neznane sugrađane, a sad molimo i sunarodnike u dijaspori. Dragoljub je slučajno saznao za našu nevolju i odmah poželeo da nam pomogne, što je i učinio na čemu smo mu beskrajno zahvalni - rekao je Mihailov deda Miloš Todorović, a potom nastavio:


- Zahvaljujući ljudima dobre volje prikupili smo dosad još 800 evra, tako da trenutno raspolažemo sumom od 1.800 evra, računajući novopristiglu donaciji iz Beča. To naravno nije ni blizu sumi od 11.000 evra, ali mi ne gubimo nadu da ćemo i ovaj put uspeti da savladamo tu golemu prepreku i da će naš Mihailo otići na transplantaciju i dobiti šansu da potpuno ozdravi. Nakon transplantacije matičnih ćelija u Diseldorfu, mi smo zaista prezadovoljni svime što je postignuto. Svaki dan vidimo napredak što nas raduje i pokazuje koliko ova metoda lečenja blagotvorno deluje na Mihaila - rekao je Miloš Grbić.

Porastao i napredovao

- Mihailo je porastao i dobio na težini. Više ne izgleda kao beba, nego pravi dečko. Stoji sasvim uspravno bez ičije pomoći, može samostalno da vozi bicikl i kreće se uz blago pridržavanje za naše ruke. Sve to pre transplantacije nije mogao. Njegovo telo je bilo toliko mlitavo da nije čak ni glavicu mogao da drži, nego je stalno padala. Dok ne skupimo dovoljno sredstava za narednu transplantaciju, Mihailo će nastaviti da vežba u Centru za rehabilitaciju u Valjevu, kako bi se sve što je dosad postignuto unapredilo. Krajem oktobra će otići i u Banju Koviljaču. Nastavljamo borbu sa njegovom bolešću dokle god ne bude osposobljen za samostalan život - ispričao je Miloš Todorović. 

 

Lista dobročinitelja

Pored Dragoljuba Spasića iz Beča, novčane priloge za malog Mihaila Grbića dali su: Nenad Spasić, Dejan Nikolić, Miroslav Lazić, Pero Bogdanović, Slobodan Grabovica i firma Alternativa Medika sa željom da ovaj dečak što pre ozdravi.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nije sam i zaboravljen
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online