Sreda 8. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 23.09.2011.
12:01
S. S. - Vesti - Foto: M. Karović A

Prvo treba nadoknaditi propušteno

Istekla je prva nedelja rehabilitacije i resocijalizacije petogodišnje Karoline Janićević iz Berevca kod Štrpca, kojoj su pre dve godine ugrađeni kohlearni implantati zbog obostrane gluvoće, posledice terapije jakim antibioticima.

Mala, a ambiciozna: Karolina Janićević

Još pospana, kreće sa majkom Jelenom iz stana u beogradskom naselju Mirijevo, iznajmljenog donacijama čitalaca "Vesti", ka Kliničko-bolničkom centru Zvezdara gde sa logopedima i surdolozima razvija govorni aparat i uči da vraćeni sluh stavi u funkciju govora.


- Umesto svakog drugog meseca tri nedelje ovakvih vežbi, Karolina je po jednu sedmicu imala samo u februaru i julu. Zato sam bila van sebe od straha da mi u Dečjoj kući ne kažu već posle prvog dana da je toliko zapušten slučaj da joj pomoći nema - rekla nam je Jelena Janićević, a po zvonkom glasu bilo je jasno da vežbe teku i iznad njenih očekivanja.


Nastavak razgovora to nam je i potvrdio. Samo prvog dana Karolina je bila zatvorena i uzdržana, kako u odnosu sa stručnim osobljem tako i malim polaznicima.


- Već sutradan se opustila i postala kooperativna. Nimalo se ne stidi da po deset puta ponovi istu reč. Sva se skoncentriše i ne obraća pažnju na okolinu - kaže majka Jelena, sada sigurna da se njena ćerka neće predati.


U snagu ove devojčice da nadoknadi propušteno verovali su čitaoci "Vesti" koji su joj obezbedili novac za tri od ukupno šest rehabilitacija u jednoj godini, od kojih svaka košta 600 evra.


- Suprug mi je javio da je kući stiglo 100 dolara od Manuele Vonosijević iz Australije. Tako se suma od 100 evra, koliko je preostalo za četvrtu terapiju, uvećava - kaže Jelena Janićević i dodaje da je od anonimnog donatora iz Austrije stigao i drugi paket, a 20 evra skrivenih u jednoj čarapici biće utrošeno za odlazak u Zoološki vrt, kako je ovaj dobri čovek poželeo.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online