Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 23.09.2011.
12:01
K. Savić - Vesti - Foto: M. Karović A

Da ona ima moć, nestali bi patnja i bol

Već godinama naša čitateljka 74-godišnja Desanka Međed iz Halmstada krajem avgusta dođe u otadžbinu da obiđe najmilije i pomogne nekom od štićenika Humanitarnog mosta. Svoju milosrdnu misiju obavi uvek pre nego što krene u Igalo, gde joj uminu reumatski bolovi. Ovog puta je zamenila redosled. Prvo Igalo, pa beogradsko Dopisništvo "Vesti".

Drage zemljakinje: Svjetlana i Jovana Kljajić
 

Nepuna 24 sata po dolasku u Beograd sa osveženja na Crnogorskom primorju i lekovitih terapija u slanom moru i na toplim sunčevim zracima, posetila je naše Dopisništvo kako bi ostavila pomoć, ukupne vrednosti 250 evra, za troje štićenika, s kojima je tokom godine preživljavala sve njihove velike boli i male radosti.


Po 100 evra namenila je ova plemenita penzionerka, kao i ranijih godina, 25-godišnjoj samohranoj majci Svjetlani Kljaić iz Sključana kod Kozarske Dubice, i po prvi put četvorogodišnjem Marku i trogodišnjoj Mariji Okuki iz sela Predolje. Pored, njih dar od 50 evra uputila je i sedmogodišnjoj Kristini Ristić iz sela Krševica kod Bujanovca, kao što je to činila i prethodna tri leta.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

- Nisam imala priliku od odlaska iz Švedske da kupim "Vesti" i pročitam šta ima novo kod Svjetlane, kako napreduje, je li bolje... Molim vas, kada joj budete uručivali moj novčani prilog, prenesite joj mnogo pozdrava i kažite da mi je stalno u srcu i mislima. Verujte da svaki put kada vidim Svjetlanu na stranici Humanitarnog mosta i njenu ćerkicu Jovanu onako nasmejane, milina me obuzme. Devojčica lepo raste i napreduje. Niko nikada ne bi mogao da pomisli da ju je majka, teško bolesna, rodila u komi. Svaki put se nadam da ću pročitati da je Svjetlana prohodala i ponekad me rastuži kada vidim da uprkos svoj njenoj borbi i upornom vežbanju, pomaci budu sasvim mali - ispričala je Desanka Međed, pre povratka u Švedsku, gde je otišla pre 40 godina iz sela Vojskova kod Kozarske Dubice u potrazi za boljim životom.

Ljubimica donatorke: Kristina Ristić

Drugi deo donacije vredne 100 evra, Desa Međed odlučila je da pokloni bratu i sestrici Okuka, čiji su mladi roditelji Radenko i Danijela tragično nastradali u saobraćajnoj nesreći nadomak Predolja, sela na sedam kilometara od Berkovića prema Stocu, prošlog oktobra.


- Kada sam pročitala o toj porodičnoj tragediji, o pogibiji dva mlada života i mališanima kako su preko noći ostali bez svojih najvažnijih i najvećih životnih oslonaca, oca i majke, gorko sam zaplakala. Zato sam poželela da ih makar malo obradujem. Nadam se da ova dva anđela dobro paze njihovi rođaci i da će im od ovog novca kupiti ono što im je najpotrebnije. Istina, ja nemam dece, ali mi je mnogo teško kada vidim da sudbina udara ovako malu decu, koja nikome ništa nisu skrivila. Volela bih da mogu da pomognem svima njima, ali svesna sam da to nije moguće. Zato ću kad god mogu odvojiti od svoje penzije da bar na ovaj način obradujem neko dete - kazala je Desa Međed, koja će brojati mesece do idućeg leta kada će ponovo doći i doneti darove za iste ili možda neke druge štićenike Humanitarnog mosta.
 

Dar đaku prvaku

Mala ljupka Kristina, jedina koja je preživela porodičnu tragediju u kojoj joj je očuh ubio majku, brata, sestru i baku, a nju teško ranio zbog čega je ostala bez jednog oka, sada je đak prvak.
- Znam da će Kristina, bez obzira na svu brigu, ljubav i pažnju koju dobija od dede, ujaka i ujne, do kraja života nositi traumu. Nadam se da će je moj dar bar usrećiti i ulepšati početak školske godine. Ostaće mi uvek u srcu i mislima ova mala lepotica - kazala je Desanka Međed, čiji će dar biti prosleđen na kućni prag njene miljenice. 

 

Uskoro uručenja

Reporteri "Vesti" će se potruditi, kao i do sada, da ispune želju svoje verne čitateljke iz Švedske i uruče novčane priloge onima kojima ih je namenila. A, kako su oni, šta ima novo kod njih i šta će poručiti svojoj dobrotvorki, moći će da sazna u nekom od narednih izdanja našeg lista.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pozdrav iz Hercegovine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online