Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 12.09.2011.
12:00
Vesti - Foto: A

Moram da živim zbog Mile i Jane!

Do 2007. godine 33-godišnja Sandra Nestorović iz Gornjeg Milanovca imala je sve što bi mlada žena trebalo da ima - skladan brak, dve ćerkice, posao i pregršt životnih snova. A onda, jedno sićušno i slučajno napipano zadebljanje na desnoj preponi promenilo je sve.

NISAM IH SE NAGLEDALA: Sandra Nestorović sa ćerkama
 


Usledila je operacija koja je, kako su joj tada rekli lekari, bezazlena i rutinska. Stoga je pravi šok, koji je označio početak Sandrine agonije, ali i čitave porodice, bio je histološki nalaz po kojem je ona obolela od karcinoma desne natkolenice. Usledile su ponovne operacije, potom hemioterapije.


Međutim, prava drama za nju i njenu porodicu bila je kada joj je na redovnom kontrolnom pregledu otkriveno da je karcinom metastazirao na oba plućna krila zbog čega je bilo neophodno da se izvrše dve operacije.

- O tome koliko su dve zasebne operacije na plućnim krilima bile teške ne bih ni da se podsećam. Izdržala sam sve to jer su mi pred očima uvek bile Mila i Jana. Iako su mi izgledi da preživim bili gotovo minimalni, znala sam da moram pobediti smrt. Deci sam potrebna, a ni ja se njih nisam nagledala. Usledile su dugotrajne hemiotrapije i zračenja do te mere preteške da organizam više nije mogao da ih podnese. Srećom, oparacije su bile uspešne i sada se dobro osećam, ali moj život zavisi isključivo od leka "ixoten" koji se prozvodi jedino u Nemačkoj - objašnjava Sandra glasom žene rešene da živi.

Za Sandrino lečenje, Nestorovići su prodali sve što su imali i što se moglo prodati. Međutim, ova mlada žena i dalje se ne predaje niti gubi nadu da će pronaći način da

obezbedi lek koji joj život znači. U tom traganju stigla je i do vrata naše Redakcije.

- Jedna kutija "ixotina", kada sam pre tri meseca počela da ga trošim, koštala je 480 evra, meni su mesečno potrebne dve kutije, a moj muž Dejan koji kao vozač radi danonoćno, taj novac nikako ne može da zaradi. Ostalo mi je tableta samo do sredine septembra. Za dalje nemam nikava rešenja iako sam saznala da je cena snižena i da jedna kutija sada košta 380 evra. Izlaz vidim jedino u ljudima dobre volje iz dijaspore. Nikada do sada nisam ništa tražila, uvek sam se rukovodila onom narodnom da čega nema bez toga se može. Istina, ovo se jedino ne odnosi na zdravlje. Sećam se humanitarnih akcija u gradu za teške bolesnike. Uključivala sam se i pomagala i ne sluteći da ću i sama morati pružiti ruku ka onima koji mogu i hoće da pomognu, a kojih, koliko znam, među čitaocima "Vesti" ima zaista mnogo - kaže za naš list Sandra Nestorović, držeći na krilu petogodišnju Janu i osmogodišnju Milu zbog kojih će, kako kaže, pobediti opaku bolest.
 

Kontakt adresa

 

Svi oni koji su spremni da pomognu Sandri Nestorović da dođe do spasonosnih lekova, mogu stupiti s njom u kontakt telefonom, broj: ++381 60 688 44 86 ili ++381 32 713 628. Adresa je: Ulica Pere Jevtića br. 4. 32.300 Gornji Milanovac, Srbija.

 

Najteže su noći

 

U razgovoru sa Sandrom Nestorović ne može se primetiti šta je sve preživela i koliko je ozbiljno bolesna. Ali, kad otvori srce, shvatate da nije tako.

 

- Najteže mi je noću kada deca zaspu i ostanem sama i satima ih posmatram. Ne mogu da zamislim da odrastaju bez moje ljubavi i nežnosti. Želja da njih poštedim bola bila je moja snaga zahvaljujući kojoj sam korak od izlečenja. 


Naziv medikamenta

 

Lek koji život znači Sandri Nestorović zove se "ixoten" (generički naziv "trofosfamid"). Ona pije tablete od 50 mg. Za mesečnu terapiju potrebne su joj dve kutije.

 

- Imam recept, ali mi on ovde ne pomaže da dođem do leka jer se ne uvozi. Čula sam od ljudi koji su mi ga kupovali u Nemačkoj dok smo uspevali da nabavimo novac, da se u toj zemlji može dobiti uz recept za samo 10 evra. Ako bi ovdašnji recept pomogao, moj problem bi bio rešen - kaže puna nade ova teško bolesna, ali i odvažna žena. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online