Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 12.09.2011.
03:40 >> 03:38h
S. S. - Vesti - Foto: Vesti A

Naučiće Karolina i da "čuje" i da govori

Da 28-godišnjem Jadranu Janićeviću iz Berevca kod Štrpca nije važno da provede svaki dan na radnom mestu i kući donese celu platu, on bi došao u Beograd, preuzeo donacije u Dopisništvu "Vesti" i iznajmio stan za suprugu Jelenu i petogodišnju ćerkicu Karolinu iz koga će tri nedelje odlaziti na celodnevnu govornu rehabilitaciju i resocijalizaciju.

Novi početak: Karolina Janićević sa ocem

- Zamolili smo Jadranovog rođaka Miroslava da dođe sa Kosova u Beograd i potraži skroman stančić za ćerku i mene. Molimo vas da ga primite i uručite 600-650 evra jer mi nismo imali novca da mu damo osim za putne troškove. Kad smo njemu ovoliko zahvalni na rođačkoj usluzi, onda možete da zamislite kolika je naša zahvalnost prema ljudima koji su našoj ćerki omogućili nastavak prekinute rehabilitacije nakon ugradnje kohlearnog implantata - rekla je 26-godišnja majka Jelena, čija je ćerkica u drugoj godini života ogluvela na oba uha posle terapije jakim antibioticima.


Sluh joj je vraćen na jedno uho, ali zbog nemogućnosti roditelja da obezbede svakog drugog meseca 600 evra, odnosno 3.600 evra godišnje, mala Karolina nije prošla postoperativnu rehabilitaciju tako da ne uspeva da artikuliše zvuke koje registruje niti uspostavi govornu komunikaciju sa okolinom.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


U dosadašnjem toku akcije obezbeđeno je nešto više od 1.500 evra, računajući sve priloge u ovoj valuti, što znači dva puna i polovina trećeg rehabilitacionog ciklusa. Na prve vežbe posle jednonedeljnih julskih, čiji je jedini učinak saznanje koliko je Karolina zaostala u odnosu na decu koja su bila redovna u Dečjoj kući pri KBC Zvezdara, krenuće 15. septembra, potom 15. novembra, a da li će i polovinom januara, zavisi od nedostajućih 300 evra.
 

Stric čini ono što može

Miroslavu Janićeviću uručeno je 675 evra. Tim novcem platio je tronesečnu kiriju za stan u Mirijevu.
- Stanarina je 170 evra mesečno. Računam da će za komunalije trebati Jeleni između 30 i 50 evra. Ovaj novac koji uzimam to u celosti pokriva - rekao je Miroslav i izrazio nadu da će sa Karolinom, posle kontinuiranih govornih vežbi, već zimus o svemu ovome pričati.
Preostale donacije, stigle za Karolinu u Redakciju "Vesti", sačekaće njen dolazak u Beograd.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online