Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 02.09.2011.
12:00
Ekipa "Vesti" - Foto: A

Stigao i deseti Malešević!

Kada su reporteri "Vesti" pre tri godine posetili porodicu Danka Maleševića koji ima devetoro dece i kada nam se njegova supruga zagonetno nasmešila umesto odgovora na pitanje hoće li imati još ćerki i sinova, bilo je jasno da to nije konačan broj Maleševića.

OPORAVLJA SE U BOLNICI: Majka Ljiljana sa bebom
 

Tako je i bilo, jer je srećni otac Danko u prošlu subotu, nešto iza podneva, svim poznanicima poslao poruku istog sadržaj: "Stigao i deseti Malešević."


Odmah smo potražili majku u bolnici gde se oporavljala od porođaja.

- Umorni smo i ja i beba. Beba je krupna i baš smo se umorili oboje. Znalo se da je dečak i da je krupan, očekivali smo da će imati 4,5 kilograma, a on je premašio pet. Hvala Bogu da smo oboje dobro, a sve se ostalo zaboravi, i bol i strepnja kad kraj sebe majka ima svoje dete - rekla nam je Ljiljana.

I ovoga puta bilo je neizostavno pitanje da li će ovo biti i njen poslednji porođaj.

- Bilo bi vreme da stanemo, ali eto... Svako dete je dar božji i tako ga treba gledati i tretirati i ništa se ne može meriti s osećajima koje bude decu i porodicom u kojoj vri kao u košnici - kazala je Ljiljana, tako da konkretan odgovor ni ovoga puta nismo dobili.

Kaže da je za ime bebe najlakše i o njemu će odlučiti kad dođu kući, jer joj je bilo najvažnije da sve prođe dobro, dete bude zdravo, a braća i sestre željno očekuju njihov dolazak kući, pogotovo bliznakinje Rahela i Rebeka.

Na ulasku u porodičnu kuću Maleševića odmah se može primetiti da je to dom sa puno dece, jer na ulasku zatičemo policu sa bezbroj dečje obuće.

- Kad smo se venčali, u šali smo govorili da ćemo imati mnogo dece, a sada je to i stvarnost, jer je na svet došao i 10. Malešević i naš peti sin , tako da ih je sada podjednak broj sa sestrama - rekao je Danko.

ČEKAJU MAJKU I BRATA: Otac Danko sa devetoro dece
 


U Prnjavoru, odakle je Danko, rodila se prvo Sara, koja sada ima 17 godina, a nešto više od godinu kasnije i Magdalena. Potom su se preselili u Prijedor i tu su dobili četiri sina: Davida, Danila, Lazara i Milu, pa kćerku Evu. Kada su mislili da je sedmoro dece dovoljno, iznenadile su ih bliznakinje Rebeka i Rahela, koje sada imaju četiri godine.


- One su se najviše obradovale, kažu sad one više nisu najmlađe, i imaju svoju bebu - kaže Danko.

Kaže da je naučio da živi dan za danom i da od svakog dana uzima ono najbolje, a to je pogled na decu koja rastu srećna i bezbrižna. Nijedno dete nije gladno, iako su veliki izdaci, posebno za sedmoro školaraca.

- Imamo svoju kuću koju još dograđujemo i nastojimo da svako dobije svoj prostor za učenje i druženje - kaže Danko.
 

Sestra starija 17 godina

 

Najstarija ćerka Sara ide u treći razred gimnazije. Kaže da se bratu raduje, mada je to malo čudno u njenom društvu, ali ne i njenoj porodici.

 

- Može se reći da imam autoritet među mlađom decom, a svi zajedno pomažemo majci tako da ni ovoga puta naša pomoć neće izostati - rekla je Sara.


Briga za svoju i tuđu decu

 

Danko Malešević je predsednik Udruženja "Hljeb života" i nastoji da pomogne višečlanim porodicama, socijalno ugroženim i bolesnim licima, gerijatrijskim ustanovama. U prostorijama ovog Udruženja radi jedina javna kuhinja u gradu, gde obrok dnevno dobija 43 korisnika.

 

- To je projekat britanske organizacije "Misija bez granica", koji su obroke obezbedili za tridesetak korisnika, a mi smo svojim aktivnostima uspeli da obezbedimo za još desetak korisnika - kaže Danko. 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online