Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 13.08.2011.
12:00
S. Sarajlija - Vesti - Foto: A

Nije bila početnička sreća

Edibu Bektaševiću nedostaje 670 evra za operaciju desnog oka.

Operacija u septembru: Edib Bektašević

Za razliku od prve dve nedelje akcije za 27-godišnjeg Ediba Bektaševića iz Paljeva kod Tutina, kada je prikupljeno čak 2.700 evra za operaciju desnog oka u Istanbulu, u trećoj sedmici došlo je do prave oseke u interesovanju naših čitalaca i prilivu novčanih priloga. Sto evra anonimnog donatora iz Nemačke stiglo je slabovidom mladiću na kućnu adresu, a 30 evra poslao je Sabahudin Džanović iz Frankfurta.


- Mnogo ste me obradovali! Već sam pomislio da me je u danima posle objavljivanja apela u "Vestima" pratila početnička sreća, jer za toliko novca trebalo mi je pola godine u akciji vođenoj u mom zavičaju za prvu operaciju. Hvala gospodinu Džanoviću na njegovom prilogu. Obradovao sam mu se koliko i prvom koji je stigao, jer mi je to pokazatelj da akcija nije ugašena. Ostala je i nada da će se ići do kraja, dok se ne prikupi 3.500 evra i izvrši uplata bolnici na kojoj sam već jednom operisan - kaže ovaj skromni mladić kome je vid spasen u zadnji čas na levom oku.
 

Prikupljeno 2. 830 evra

 

Operacija desnog oka Ediba Bektaševića trebalo bi da bude obavljena u septembru. Za sada ima 2.830 evra. Na pomoć roditelja ne može da računa. Fabrika Trudbenik iz Beograda propala je i njegov otac ostao je bez posla ne dočekavši penziju. Četvoročlana porodica sada preživljava od dve krave, pet ovaca i pola hektara zemlje. Mladić ne zna ni od koga bi nedostajuća sredstva mogao da pozajmi. I mi, kao i on, verujemo da će se skupiti 3.500 evra i da neće biti odlaganja operacije.

Novac su, što Edib ne propušta da istakne, prikupili zemljaci u akciji vođenoj u zavičaju, odvajajući od usta. Na predlog rođaka i nekadašnjih komšija koji žive u Turskoj, Edib je otišao na operaciju u Istanbul. Oni su verovali da će se Sandžaklije u ovoj zemlji angažovati više oko svog mladog zemljaka i da će obezbediti još 3.500 evra kako bi operacija bila obavljena istovremeno na oba oka.


- Očigledno je precenjena solidarnost sandžačkih iseljenika tako da sam se iz Istanbula vratio posla dopola obavljenog. Prvu operaciju sam mogao da obavim po istoj ceni i u privatnoj klinici "Miloš" u Beogradu, a da mi putni troškovi budu znatno manji. Ali, kako je tako je. Najvažnije je da mi je vid na levom oku spasen, a najlogičnije je da isti lekari to učine i na desnom oku - rekao je mladi Tutinac novinarima Humanitarnog mosta, ističući da mu ostaje da veruje da će se akcija Humanitarnog mosta nastaviti i da će se prikupiti nedostajućih 670 evra.


- Osim vere u Boga i ljude nemam ništa drugo što bi mi davalo snagu da ovako grčevito molim za pomoć. Duboko u sebi osećam da će mi vid biti spasen i da ću, umesto na teretu, biti od koristi i porodici i društvu - rekao je na kraju ovog razgovora Edib Bektašević.

Poziv donatorima

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online