Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 22.07.2011.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
- Foto: A

Ima samo jednu želju, da sačuva vid

Zbog teškog oboljenja rožnjače, 27-godišnji Edib Bektašević iz Paljeva kod Tutina sve donedavno nije ništa video, pošto se bolest oba oka brzo širila bio je na ivici potpunog slepila.

HIRURŠKI ZAHVAT JEDINO REŠENJE: Edib Bektašević

- Spasle su me komšije i neki dobri ljudi iz Tutina koji su za moju operaciju u Istanbulu sakupili 3.500 evra. Uz pomoć nekadašnjih komšija koje su se davno odselile u Tursku, operisan sam na jednoj privatnoj istanbulskoj klinici. Operacija je potpuno uspela, pa sada vidim mnogo bolje. Levo oko mi je, bar za sada, spaseno, ali neophodna mi je operacija i desnog oka. I to što pre, a za taj hirurški zahvat je takođe potrebno 3.500 evra. Za moju porodicu to je ogroman novac, a komšije i prijatelji više ne mogu da mi pomognu - kaže vidno zabrinut Edib Bektašević.

Ovaj tihi mladić živi sa majkom Afijom, domaćicom i ocem Hajranom, bivšim radnikom Trudbenika, koji se pošto je u Beogradu ostao bez posla i penzije, vratio u rodno selo. Preživljavaju od dve krave, pet ovaca i pola hektara zemljišta, jedine imovine.

Kontakt adresa

 

Svi plemeniti zemljaci širom sveta koji žele da pomognu Edibu Bektaševiću kako bi otišao na operaciju oka u Istanbul i da dobiju više informacija o njegovoj bolesti, mogu stupiti u kontakt sa ovim mladićem na adresu: 36.309 Paljevo, Ribariće ili putem telefona na broj: + 381 63 810 94 81. 

- Delom sam i ja doprineo da moja bolest galopirajuće napreduje, jer sam dugo verovao da ništa nije opasno i da će se vid vremenom popraviti. Dve godine krio sam od mojih roditelja da sve lošije vidim, znao sam da su siromašni i da ne mogu da mi pomognu. Nisam hteo da ih sekiram. Tek kada mi je zapretilo potpuno slepilo, krenuo sam da tražim spas. Zahvalan sam mojim dobrim komšijama, neki su siromašni kao i mi, ali su za moju operaciju davali i po 200-300 evra, svu svoju ušteđevinu - priča Edib.
 

Bektašević je trebalo da se operiše na privatnoj očnoj klinici "Miloš" u Beogradu, gde ordiniraju i lekari iz inostranstva, a čija je cena takođe oko 3.000 evra. Ipak, u poslednjem trenutku, na nagovor nekih bliskih rođaka, Edib je odlučio da ode u Istanbul, nadajući se da će tamo, od naših iseljenika, sakupiti još novca.

- Ne smem da budem nezahvalan. Mnogo su mi pomogli, jer su našli odličnu kliniku i dobre lekare. Više od njih ne mogu da očekujem i jedina nada su mi čitaoci "Vesti", posebno moji Tutinci i Sandžaklije, koji žive i rade u inostranstvu. Znam da su u nekim ranijim akcijama Humanitarnog mosta pokazali veliku solidarnost i humanost prema svojim unesrećenim zemljacima u otadžbini. Verujte da bih najviše voleo da se nikada nisam našao u ovakvoj situaciji, tačnije, da moram da molim za pomoć. Kako, međutim, cela moja porodica živi veoma teško i nije u prilici da mi pomogne, to nažalost nisam imao kud i ovo je ostalo kao jedina opcija da bih mogao na preko potrebnu operaciju oka - naglašava Edib Bektašević.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Petrin korak vredan života
HUMANITARNI MOST Spasli ste me muka i tame!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online