Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 18.07.2011.
06:49
K. Savić - Vesti - Foto: A

Stigla i četvrta donacija za sedmu terapiju

Posredstvom Redakcije "Vesti" nedavno je stigla redovna novčana pomoć u vrednosti od 300 evra penzionera Nenada Glišića iz Kopenhagena, koju je namenio svom štićeniku 29-godišnjem invalidu Igoru Dundiću iz Bratunca, za nastavak lečenja u Rusiji, što na stranici Humanitarnog mesta beležimo svakog meseca.

I ovaj dar je poput mnogih prethodnih dobrotvora iz Danske, stigao Igoru upravo pred sam put 24. jula, na sedmu terapiju zamene matičnih ćelija u moskovskoj klinici Neurovita od ukupno osam preporučenih i specijalni fizioterapeutski tretman.

Neizmerno zahvalni: Igor Dundić sa majkom Milevom

Kada smo obavestili Igorovu samohranu majku Milevu Dundić o prispeću donacije deda Nenada, kako svoje poruke potpisuje, ova nesrećna žena bila je duboko ganuta.
 

- Više ni sama ne znam šta da kažem, niti kako da se zahvalim tom dobrom čoveku za sve što je učinio za mog sina i što nastavlja to da čini. Beskrajno mu se zahvaljujemo. Šta, uostalom, reći za čoveka koji je Igoru za lečenje samo za ovu terapiju do sada sam uputio 1.200 evra, osim da je anđeo na zemlji - kazala je uzbuđeno majka Mileva, a potom nastavila:


- Igorov i moj polazak u Moskvu se približio i veoma smo uzbuđeni. Zahvaljujući donacijama Nenada Glišića iz Kopenhagena, Dare iz Liverpula i Stojadina Đurića iz Frankfurta, koji su obezbedili više od pola sume za ovu sedmu terapiju koja košta 5.500 evra, kao i pomoći moje familije, prikupili smo ukupno oko 4.000 evra.

To je zaista za svaku pohvalu i divljenje. Bog im podario svako dobro. Snaći ćemo se već nekako i za ostatak. Pozajmiću, pa ću ponovo vraćati, samo da otputujemo. Isto tako želimo da se od srca zahvalimo i svim ostalim ljudima dobre volje koji su nam nesebično pomagali.

Igor sada radi mnogo teže vežbe nego što je to mogao od trenutka kad je prvi put uspeo da se osloni na noge i željan je da sve motoričke funkcije što više poboljša. Ništa od svega toga ne bi bilo moguće da nije bilo humanih zemljaka iz dijaspore i njihove svesrdne pomoći. Naša borba bez njihovog dobročinstva bila bi uzaludna.

Sveća za zdravlje

 

- Od kad je moj otac preminuo, Nenad Glišić dođe mom Igoru kao drugi deda. Svaki put kad odem u crkvu, obavezno se Bogu pomolim za njegovo zdravlje i upalim sveću za njega. To je najmanje što mogu da uradim za ovog divnog čoveka - istakla je uzbuđena majka Mileva.


Pošto je Mileva službenica sa platom od oko 300 evra, nije mogla da obezbedi terapije u Moskvi sinu koji je za konvencionalnu medicinu bio sasvim izgubljen slučaj! Ni Igor ni njegova majka nisu mogli da se pomire sa tom strašnom činjenicom i počeli su da tragaju za lekom.

Kada su konačno saznali za kliniku u Moskvi čiji pacijenti, u ogromnom procentu, uspevaju da iz nje izađu na nogama umesto kolicima, znali su da započinju novu tešku bitku i da je bez tuđe pomoći neće moći izgurati i pobediti.


Ipak, ovoj samohranoj majci, koja se sedam godina od sinovljeve saobraćajne nesreće svim silama bori da ga pridigne na noge, počela je da se ostvaruje nada da će njen sin ustati iz postelje i početi sasvim drugačiju i srećniju životnu etapu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Četiri godine podrške
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online