Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 13.07.2011.
12:01
K. Savić - Vesti - Foto: Vesti A

Ispunjeno obećanje donosi radost

Kada je 80-godišnja penzionerka Branka Silajdžić iz Londona, rodom iz Sarajeva, pročitala priču o nevoljama porodice 16-godišnjih sestara Monike, Milijane i Milice Rančić iz Pirota, rođenih istog dana i obolelih od iste bolesti, cerebralne paralize, nije mogla da ostane ravnodušna.

Bez odgovarajućih kolica ne može zajedno sa sestrama u školu: Milica Rančić

Odlučivši da im pomogne u okviru svoje mogućnosti, prvo je pomoć najavila o čemu smo već pisali, a nedavno zadato obećanje u potpunosti ispunila, poslavši zajedno sa prijateljicom Ružicom na kućnu adresu ove porodice toplo pismo zajedno sa donacijom od ukupno 70 britanskih funti.


- Pismo koje je Branka napisala u stihovima veoma je obradovalo Moniku, Milijanu i Milicu, zapravo, bile su oduševljene. Videti im osmeh na licu, umesto tuge i zabrinutosti, suprugu Ivici i meni je mnogo značilo. Ovakvi divni gestovi ljudi dobre volje širom sveta uveravaju nas da nismo sami u borbi da našoj ćerki Milici omogućimo da krene u srednju školu sa svojim sestrama Monikom i Milijanom, čiji je stepen invaliditeta manji. Zato još jednom neizmerno hvala Branki i njenoj prijateljici Ružici iz Londona na ukazanoj pažnji i pomoći - rekla je u telefonskom razgovoru našim novinarima majka Olgica, na čija su se pleća svalile goleme nevolje onog trenutka kada je njen suprug Ivica ostao bez posla jer je njegova firma otišla u stečaj.


Ova nesrećna mati sada svojom skromnom platom higijeničarke u Narodnoj biblioteci u Pirotu od 15.000 dinara izdržava celu porodicu, zbog čega jedva izlaze na kraj sa svim mesečnim troškovima.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Nemajući više kud, upravo zbog toga su morali da se za pomoć obrate plemenitim čitaocima "Vesti" da bi ćerki Milici obezbedili električna invalidska kolica i omogućili nastavak školovanja sa sestrama. Iako sve tri obolele od cerebralne paralize i lečene istim metodama ruskih specijalista, učinak njihovog lečenja je, međutim, takođe bio različit.

Tako je Monika uspela da prohoda, Milijana da se kreće uz pomoć štaka, ali Milica, nažalost, nije uspela i pored goleme borbe, pa je ostala vezana za invalidska kolica. Samim tim, Monika i Milijana bi mogle bi da idu u srednju školu bez velikih poteškoća, ali Milica sa starim i već malim kolicima nikako ne bi mogla. Zato su joj preko potrebna električna kolica uz pomoć kojih bi mogla da se kreće po školi samostalno, ali i kako ne bi zavisila od dobre volje svojih zdravih vršnjaka.
 

Zahvalnost svima

- Iskoristila bih ovu priliku da se još jednom od srca zahvalim svim humanim zemljacima iz dijaspore koji su nam pomoć već poslali. Mi ne gubimo nadu i dalje verujemo da ćemo uz njihovu podršku, poput pomoći dobrotvorki iz Londona, uspeti da Milici obezbedimo elektronska invalidska kolica, koja su izuzetno skupa i okvirno iznose između 4.000 do 10.000 evra, što je za nas pregolema suma - poručila je majka Olgica.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nije sam u nevolji
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online