Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 13.06.2011.
03:11
K. Savić - Vesti - Foto: A

Sestrama Rančić od sestra Zavidović

Gorana i Tamara iz Čikaga poslale 100 USD Milici za kupovinu kolica uz mnogo pozdrava i Moniki i Milijan. Iz Sidneja stiglo 200 AUD.

Sadašnja kolica samo za kuću: Milica Rančić

Duboko dirnute sudbinom 13-godišnjih Piroćanki Monike, Milijane i Milice Rančić, rođenih istog dana i obolelih od iste bolesti, cerebralne paralize, dve sestre iz Amerike poželele su da im pomognu. Poslale su novčani prilog da bi se obezbedila Milici električna invalidska kolica, što ne mogu njeni roditelji, iscrpljeni borbom da dignu na noge sve tri invalidne ćerke.


A dobrotvorke sestara Rančić, 21-godišnja Tamara i 14-godišnja Gorana Zavidović iz Čikaga, rodom iz Bosne, poslale su im na kućnu adresu donaciju od 100 američkih dolara, zajedno sa toplim pismom. O ovom divnom gestu humanih sestara Zavidović iz daleke Amerike, naše novinare je obavestila majka Olgica.


- Moram vam priznati da je Moniku, Milijanu i Milicu pismo toliko obradovalo da su nakon prvog čitanja plakale od sreće. Nikada tako nešto nisu doživele. Posebno ih je dirnulo to što im je neko koga ne poznaju i pri tom njihovih godina pisao tako toplo,

Najava pomoći

 

- Pre par dana javio mi se i gospodin Sreten Trajković iz Švajcarske i tom prilikom rekao da će uskoro poslati novčani prilog za Milicu. Svoju pomoć takođe nam je najavio i Aleksandar Vukić iz Pariza, rodom iz Pirota. Želimo da im se unapred zahvalim. Važna je i želja da nam se pomogne - kazala je majka Olgica.

kao da su godinama prijateljice i još poslao pomoć. Prosto, nisu to mogle ni da zamisle. Zato su me zamolile da im pod hitno kupim neku lepu razglednicu kako bi što pre odgovorile svojim dobrotvorkama i zahvalile im se lično. Dok pismo i razglednica ne stignu, želimo da im se zahvalimo u ime cele naše porodice i sestrama Zavidović, kao i celoj njihovoj porodici poželimo mnogo zdravlja i sreće u životu - rekla je majka Olgica koja skromnom platom higijeničarke u Narodnoj biblioteci u Pirotu izdržava celu porodicu.


Tokom razgovora sa ovom hrabrom ženom i majkom i naši novinari su imali lepu novost, pošto je posredstvom Redakcije "Vesti" stigao novčani prilog od 200 australijskih dolara. Ovaj dar poslali su Dragan Purković i Vlado Kopse iz Sidneja na inicijativu dobrotvora Gorana Milutinovića, koji je i sam nedavno poslao pomoć Rančićima za njihovu ćerku Milicu, a o čemu smo već pisali.


- Teško je pronaći prave reči i zahvaliti se ovim dobrim ljudima iz Australije. Ipak, želimo da znaju da smo im beskrajno zahvalni na ukazanoj pomoći. Iskreno, sve ovo

Sama se kreće: Monika

je zaista više nego što smo mogli i da sanjamo. Kad to kažem, mislim pre svega na to da će se toliko dobrih ljudi odazvati našoj molbi za pomoć da Milici obezbedimo električna invalidska kolica, a potom, ukoliko bude moguće, kupimo neki polovan automobil kako bi sve tri ćerke vozili u školu. Zato još jednom svima hvala do neba, ostaćemo njihovi večiti dužnici - kazala je uzbuđena majka Olgica, koja će narednih dana preuzeti novopristigle priloge iz Australije u beogradskom Dopisništvu "Vesti".


Nemogućnost bračnog para Olgice i Ivice da svojoj devojčici omoguće ortopedsko pomagalo duboko je ganula mnoge ljude dobrog srca širom sveta, pa tako i dobrotvore iz Amerike i Australije, a posebno Miličina želja da nastavi školovanje zajedno sa svojim sestrama.


Bez odgovarajućih kolica to ne može, a njih joj ne može da priušti otac Ivica koji je ostao bez posla kada je njegova firma otišla u stečaj, dok je majka Olgica nedavno morala da podigne kredit kako bi popravili krov kuće. Polovina njene i više nego skromne plate, koja iznosi svega 15.000 dinara (oko 150) evra, svakog meseca ide na otplaćivanje duga.

Ili sve tri ili nijedna


- Kao trojke, tako su i naše ćerke na poseban način vezane. Monika je uspela da prohoda, Milijna da se kreće uz pomoć štaka i, za razliku od nepokretne Milice, mogle bi da idu u srednju školu. Međutim, sumnjam da bi je ostavile. Iao ne pričaju o toj mogućnosti, osećam da bi to doživele kao izdaju Milice.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Paket stigao bez adrese
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online