Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 09.06.2011.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: A

Pesma za zdravlje školskog druga

Da su deca naučena pravim, istinskim vrednostima i da će oni koji ih odgajaju i vaspitavaju na to bar jednom u životu biti ponosni, pokaže se kad se ukaže potreba da se pomogne njihovom školskom drugu. Učenici deset prijedorskih osnovnih škola okupili su se u Pozorištu Prijedor i za svoje roditelje, nastavnike i sugrađane priredili veliki koncert koji je imao humanitarni karakter.

Mali humanisti uspeli su da pokažu pesmom i igrom koliko žele da im drug Mihajlo Kukić što pre ozdravi. Ovom desetogodišnjaku potrebna je hitna transplantacija rožnjače. To je jedne u nizu komplikacija leukemije, s kojom je suočen kao trogodišnjak. Još tada mu je izvršena transplantacija koštane srži u Italiji, a godinu dana kasnije i transplantacija jetre.

Mali, a humani: Prijedorski osnovci

Roditelji se gotovo od samog rođenja sina bore za njegov život i raduje ih što u tome imaju i podršku njegovih drugova i nastavnika.


Inicijator velikog humanitarnog koncerta bila je Dubravka Rađenović, nastavnik srpskog jezika iz OŠ "Desanka Maksimović", koja je, kako je posle koncerta izjavila, ponosna što su se učenici u tako velikom broju odazvali na poziv da pomognu svom drugu.


- U organizaciji aktiva nastavnika srpskog jezika i uz podršku aktiva direktora osnovnih škola organizovali smo veoma uspešan koncert što sa učenicima nije teško da se uradi uz samo malo dobre volje. Na ovaj način prikazali smo smisao našeg

Sve za sina

 

Mihajlovi roditelji su svoj život podredili borbi za njegov spas, što nije nimalo lako jer žive od očeve skromne penzije ratnog vojnog invalida. Budući da je Mihajlo sklon infekcijama, retko izlazi iz kuće. Zato je majka Sonija uvek s njim i to je onemogućava da ima stalni posao. Za operaciju rožnjače u Italiji potrebno je 5.000 evra i nadaju se da ni ovaj put pomoć sugrađana i drugih humanih ljudi neće izostati.

celokupnog ovogodišnjeg rada sa decom, a ujedno skupili značajna sredstva za pomoć u lečenju malog Mihajla - kazala je Rađenovićeva.


Ona je dodala da je prikupljeno 1.500 KM, od čega je 960 KM od 320 prodatih ulaznica i da su ta sredstva već uplaćena na žiro-račun Mihajla Kukića.


Inače, Mihajlu su do sada troškove specijalističkih pregleda uglavnom snosili roditelji, a hirurški zahvati u Italiji organizovani su uz pomoć brojnih donatora.


Mihajlo, zbog prirode bolesti, ne može redovno da pohađa nastavu, tako da tek sada završava prvi razred uz pomoć majke Sonije, koja mu pomaže da savlada školsko gradivo, ali i učiteljice Gordane Bosančić iz OŠ "Petar Kočić", koja ga redovno posećuje i donosi novo gradivo koje treba da savlada.


Mihajlo kaže da mu je sada najveća želja da mu se vid popravi i da ne može da dočeka dan kada će moći da sam ide u školu i da se igra sa drugarima. Ostaje da verujemo da će ljubav i humanost pobediti i da će ovaj dečak imati priliku da nadoknadi sve ono što mu je bolest uzela od ranih godina života.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Malo slavlje, pre slavlja
HUMANITARNI MOST Ceo život stao u jednu suzu
HUMANITARNI MOST Mnogo dece - mnogo potreba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online