Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 03.06.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Da život bude manje bolan

Sa željom da bar malo olakšaju muke i boli sestrama, 68-godišnjoj Borki i 76-godišnjoj Čedini Dražević iz sela Drenova kod Gornjeg Milanovca, dobrotvori Kokan i Biba iz Adelejda uputili su nedavno posredstvom Redakcije "Vesti" ovim bakama novčani prilog od 200 dolara. Istovremeno, poželeli su da im ulepšaju sumorne dane i daju na znanje da nisu same u nevolji koja ih je snašla.

Čedina i Borka Dražević, sinovice Dragomira Draževića, jednog od trojice narodnih heroja iz takovsko-rudničkog kraja koji je zajedno sa svoja tri sina ugradio život u temelje zemlje u kojoj neće biti gladi i sirotinje, sada žive u teškoj bedi. Bez ikog svog, u uslovima nedostojnim bilo kog čoveka, u sobičku bez vode i struje, samuju ove bolesne starice.

GODINAMA U POSTELJI: Čedina Dražević

Pri tom, starija sestra Čedina, koja je pre nekoliko godina preživela šlog, ne ustaje iz kreveta, a krov kućice prokišnjava baš na mestu gde ona leži.

Do prošle godine oslonac im je bio brat Jovan, ali mu je jedne zimske noći pozlilo i on je izdahnuo na Borkinim rukama. Pomoći niotkuda, osim od dobrih ljudi iz sveta koji su im zdušno pružili materijalnu i moralnu podršku, odmah pošto su saznali za njihovu sudbinu.


Sve ove kao pelen gorke činjenice, isto tako nisu mogle da ostave ravnodušnim ni čitaoce "Vesti" iz daleke Australije, znajući koliko je težak njihov usud.

Jedva brine i o sebi: Borka Dražević


Reporteri "Vesti", kao i nebrojeno puta do sada, potrudiće se tako da narednih dana ispune želju humanih zemljaka iz Adelejda, posete i uruče novčani prilog Borki i Čedini, koji će ih, sigurni smo veoma obradovati. Pri tom, verno će zabeležiti kako je protekao susret sa njima, o čemu će njihovi dobrotvori moći da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

Niko ravnodušan

 

Da sudbina ubogih sestara Dražević iz Drenove ne ostavlja ravnodušnim mnogobrojne ljude dobrog srca širom sveta, najbolje govori to što se veoma često javljaju našoj Redakciji i putem mejla, interesujući se na koji način mogu da im upute svoju pomoć. Uvereni smo da je bar neko od njih, sledeći naša uputstva, realizovao svoju plemenitu nameru.

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Na Borku ima ko da pazi
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online