Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 31.05.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Nikolaj u srcu i mislima Andreja i Mateje

Posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, nedavno je stigao novčani dar od 200 australijskih dolara namenjen trogodišnjem Nikolaju Milenkoviću iz Lapova, rođenog sa spinom bifidom. Pošiljaoci su Andrej i Mateja iz Australije, kojima ovo nije prvi put da pomoć šalju upravo ovom bistrom mališanu.

I baš kao i prošlog puta, uz novčani dar poslali su i kratko, toplo pismo u kome između ostalog piše:


"Dragom Nikolaju šaljemo ovaj skromni poklon i želimo njegovim roditeljima da što pre prikupe novac za njegovo lečenje. Mnogo toplih pozdrava od Andreja i Mateje koji mnogo misle na njega."

HVALA OD SRCA: Nikolaj sa roditeljima
 


Sudeći po rukopisu, pismo je kao i prethodnog puta napisala majka Andreja i Mateje. O prispeću ovog novčanog dara, novinari Humanitarnog mosta obavestili su porodicu Milenković, što ih je veoma obradovalo.


Nedostaje 9.025 evra

 

Računajući novopristigli prilog iz Australije u istoj valuti, u dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta, Milenkovići su prikupili 5.975 evra. To znači da im je potrebno još 9.025 evra kako bi Nikolaj mogao na lečenje u Diseldorf, koje košta 15.000 evra.

- Molim vas da se mnogo i od srca zahvalite u ime cele naše porodice tim divnim ljudima iz Australije. Moram priznati da me je njihova iskrena podrška i briga veoma dirnula. Iskreno govoreći, nismo mogli ni da sanjamo da će se do sada toliko dobrih ljudi širom sveta odazvati našem apelu i da će nam poslati svoju svesrdnu pomoć i podršku, a još manje da će nam neko u više navrata pomagati. To je zaista za svako poštovanje i divljenje. Ovako divni gestovi humanih zemljaka, daju nam nadu da ćemo na kraju uspeti da Nikolaja odvedemo na lečenje, što je najvažnije, kako ne bi celog života nosio na trbuhu stoma kesu. Kao što sam već u nekoliko navrata rekla, taj hirurški zahvat će mu, po procenama lekara, takođe pomoći u razvoju motoričkih funkcija, pa se neće kretati kao sad, samo uz pomoć dupka. Zato hvala svim tim ljudima do neba što misle na mog sina i daju doprinos ovoj humanitarnoj akciji i našoj misiji da sina odvedemo u Nemačku - kazala je majka Monika, bez zaposlenja, dodavši da će sve donacije pristigle posredstvom naše Redakcije preuzeti kad Nikolaja budu doveli na redovni kontrolni pregled na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.


Najveća želja mladog bračnog para Milenković jeste da svom malenom i bistrom sinu hirurškim zahvatom u Nemačkoj povežu debelo crevo s anusom i stvore osećaj za obavljanje fizioloških potreba, kako bi se izbegle sve komplikacije u razvoju ovog mališana.

Da bi Nikolaj mogao u Diseldorf na transplantaciju matičnim ćelijama, potrebno je 15.000 evra, što je njegovim roditeljima Moniki i Bojanu Milenkoviću, koji su ostali bez posla, nedostižna suma. Sve ove činjenice dovoljne su da naši čitaoci udruže snage i omoguće jednom nedužnom detetu pravo na lečenje i na odrastanje bez kompleksa.   

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online