Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 24.05.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Svjetlana, uz tebe smo!

Anonimni donator iz Mirande, predgrađa Sidneja, poslao 300 AUD.

Anonimni donator i redovni čitalac "Vesti" iz Mirande, predgrađa Sidneja, poslao je nedavno posredstvom naše Redakcije pomoć od 300 australijskih dolara 25-godišnjoj nepokretnoj samohranoj majci Svjetlani Kljajić iz Sključana kod Kozarske Dubice.

Beskrajno zahvalne: Svjetlana Kljajić sa ćerkicom Jovanom


Naravno, to nije prvi put da ovaj dobrotvor pomaže mladoj nesrećnici jer vrlo dobro zna koliko joj je materijalna pomoć potrebna, baš kao i moralna podrška da jednog dana ponovo stane na svoje noge.

Istu želju imali su Ljubica i Sretko Ivanišević iz Sidneja, takođe česti učesnici u akcijama Humanitarnog mosta. Oni su joj Svjetlani Kljajić poslali novčani dar od 120 dolara. O ovom divnom gestu dobrotvora iz daleke Australije naši novinari obavestili su šićenicu zemljaka iz celog sveta, čemu se ona istinski veoma obradovala.


"Ovo je zaista i više nego prijatna i lepa vest. Tek što smo potrošili uskršnje donacije, evo stižu nove. Hvala tim divnim ljudima iz daleke Australije od sveg srca na ukazanoj pažnji i pomoći! Zahvaljujući ovom novcu, moći ću da platim deo dugovanja, čak i fizikalnu terapiju. Iako štedimo, novac se izvlači kao i u svakoj porodici u kojoj je neko bolestan. Ali, i nekom sitnicom obradovaću moju ćerkicu. Njen osmeh, zagrljaj i poljubac su mi nešto najvrednije na svetu. Zato vas molim da prenesete da im se i Jovana mnogo zahvaljuje jer su svojom pažnjom i dobrom voljom i nju učinili bogatijom za mnogo čokolada, igračaka, lepih haljinica", rekla je Svjetlana Kljajić, kojoj će novčani prilozi iz Mirande i Sidneja biti uručeni narednih dana, a potom nastavila:


"Imam dovoljno volje i želje da pobedim bolest koja me je prikovala za postelju. Upravo to me je, sigurna sam, diglo iz mrtvila, kada sam pala u komu. Uspela sam da preživim, a to mnogima nije pošlo za rukom, zbog čega se ubrajam u medicinske fenomene. Da ne govorim o tome da sam bila trudna kad sam se razbolela i u komi sam rodila Jovanu. Istina, ona je moj najveći motiv da se borim, posle nje moja majka, a onda i plemeniti čitaoci 'Vesti' koji su mi mnogo pomogli i obezbedili sprave za vežbanje, potrebne lekove, novac za terapije, zbog čega nikada neću moći dovoljno da im se zahvalim. Ostaću njihov večiti dužnik."
 

Duga borba

 

Svesna je Svjetlana svog stanja, kao i ozbiljnosti bolesti koja je učinila nepokretnom pre punih pet godina, ali i činjenice da njen oporavak ne može doći preko noći. Zato čini sve što je u njenoj moći da stane na svoje noge. Naravno, da bi to postigla biće joj potrebno mnogo vremena, terapija, vežbanja jer je njena neurološka bolest veoma retka i lekari često nisu u potpunosti sigurni šta bi još mogli da joj preporuče, kako bi se što pre pridigla na noge.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online