Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 16.05.2011.
12:01
K. Savić - Vesti - Foto: Vesti A

Dobri ljudi, od srca vam hvala

Donacija vredna čak 1.600 evra koju je zajedno sa familijom i prijateljima prikupio Vili Erps iz Berlina na svom šezdesetom rođendanskom slavlju, o čemu smo već pisali, stigla je do roditelja trogodišnjeg Nikolaja Milenkovića iz Lapova, rođenog sa spinom bifidom.

Osmehom osvaja: Nikolaj Milenković

- Malo je reći da su nas ovaj divni čovek iz Nemačke i njegovi prijatelji iznenadili i obradovali, toliko da smo, verujte, ostali bez reči. Doći na ideju da proslavu rođendana pretvori u dobrotvornu manifestaciju fantastično je, a kada je to zbog našeg sina onda možete samo da pretpostavite koliko bismo bili srećni da ga upoznamo. Naravno, zahvalni smo i svim gostima Vilija Erpsa koji su učinili ono što je on želeo, dali prilog za Nikolaja umesto poklona slavljeniku. Nadam se da znaju da će njihovo dobročinstvo zauvek ostati u našim srcima - rekla je sva ustreptala od uzbuđenja 26-godišnja Monika Milenković.


U nastavku razgovora sa ovom hrabrom majkom, koja se svim silama trudi da svom malenom sinu omogući zdravu i srećniju budućnost, reporteri "Vesti" su je obavestili o novopristiglim novčanim prilozima posredstvom naše Redakcije. Među njima su: 100 evra Milana Milašina iz Flenzburga, 100 australijskih dolara Branka iz Melburna, 50 evra Zorana Mićića iz Rajhštata i 20 evra Miodraga Đekića iz Minhena. Svi oni poželeli su Nikolaju da što pre ode na neophodnu transplantaciju matičnih ćelija u Diseldorfu, deveti hirurški zahvat po redu, i što pre ozdravi.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Ovo je zaista više nego što smo očekivali. Iskreno, nismo mogli ni da sanjamo da će se do sada toliko dobrih ljudi širom sveta odazvati našem apelu i da će nam poslati svoju svesrdnu pomoć i podršku. To nam zaista mnogo znači i daje nadu da ćemo na kraju uspeti da Nikolaja odvedemo na lečenje, što je najvažnije, kako ne bi celog života nosio na trbuhu stoma kesu. Pri tom, taj hirurški zahvat će mu, po procenama lekara, takođe pomoći u razvoju motoričkih funkcija, pa se neće kretati kao sad, samo uz pomoć dupka. Zato hvala svim tim ljudima do neba što misle na mog sina i daju doprinos ovoj humanitarnoj akciji i našoj misiji da sina odvedemo u Nemačku - kazala je majka Monika, bez zaposlenja, dodavši da će sve donacije pristigle posredstvom vaše Redakcije preuzeti, kada Nikolaja budu doveli na redovni kontrolni pregled na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.


Konačni cilj mladog bračnog para Milenković je da svom malenom i bistrom sinu hirurškim zahvatom u Nemačkoj povežu debelo crevo sa anusom i stvore osećaj za obavljanje fizioloških potreba. Samim tim, omogućiće mu zdrav i normalan život, bez muka i trauma. Zato sve svoje nade polažu u dobrotvore, uvereni da će na kraju zajedno slaviti Nikolajevo uspešno lečenje. Isto tako, da će sve muke koje su ih snašle, nestati kao crni oblak posle kiše.
 

Dar i na kućnu adresu

Pored ovih novčanih priloga, saznajemo da je i na kućnu adresu Milenkovića stiglo 200 švajcarskih franaka i 50 evra od porodice Marković iz Bazela, rodom iz Kragujevca.
- Od srca se zahvaljujem i porodici Marković na ovom vrednom novčanom daru našem Nikolaju. Svaki prilog je korak bliže Nemačkoj, a to nas veoma ohrabruje - poručila je Monika Milenković. 

 

Prikupljeno 5.825 evra

Računajući sve novopristigle priloge iz Nemačke, Švajcarske i Australije u istoj valuti, u dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta, Milenkovići su prikupili 5.825 evra. To znači da im je potrebno još 9.175 evra, kako bi Nikolaj mogao na lečenje u Diseldorf, koje košta 15.000 evra.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nejako telo, veliko srce
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online