Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 30.04.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Pomoć za Nikolaja sa svih meridijana

Za trogodišnjeg Nikolaja Milenkovića iz Lapova, rođenog sa spinom bifidom, kome je preko potrebna transplantacija matičnih ćelija krvi u Dizeldorfu, nedavno je stiglo nekoliko vrednih donacija plemenitih čitalaca "Vesti".

 Prva u vrednosti od 500 dolara stigla je od Milana i Milice iz Čikaga, na kućnu adresu porodice Milenković, a potom i 200 američkih dolara Željka Tomića, rodom iz Doboja, kao i 100 evra anonimnog penzionera iz Švajcarske.


Posredstvom Redakcije "Vesti" takođe je stiglo 50 evra Radovana Ercega iz Dizeldorfa i 50 australijskih dolara anonimnog donatora iz Australije, uz želju da Nikolaj što pre ozdravi i da mu dragi Bog podari mnogo sreće.

Više od očekivanog: Nikolaj Milenković sa roditeljima


- Koliko su nas ovi dobri ljudi iz Amerike, Evrope i Australije obradovali, teško je rečima opisati, samim tim teže nam je da pronađemo i prave reči kojima bismo im uputili zahvalnost. Sa Milanom iz Čikaga smo imali prilike da se čujemo telefonom i lično mu se zahvalimo i moram priznati da nam i razgovori sa ovako dobrim ljudima i njihova moralna podrška neizmerno prijaju i razgaljuju našu dušu. Sa svakim prilogom naš sin je bliži lečenju u Nemačkoj i to samo zahvaljujući ovako divnim ljudima. Do sada smo uspeli da prikupimo oko 3.775 evra što nam daje veliku nadu da ćemo uz pomoć dobročinitelja uspeti kroz neki vremenski period da obezbedimo celu sumu od 15.000 evra koliko košta zahvat u Dizeldorfu - rekla je u telefonskom razgovoru našim novinarima majka Monika Milenković, bez zaposlenja, a potom nastavila:


- Suprug Bojan i ja, posle ovih divnih gestova zemljaka iz dijaspore, znamo da nismo sami u borbi za zdravlje našeg sina koji je već osam puta operisan. Iako, da budem krajnje iskrena, nismo mogli ni da sanjamo da će nam do sada ovoliko plemenitih ljudi

Prikupljeno 3.775 evra

 

U dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta, Milenkovići su prikupili 3.775 evra računajući sve novopristigle priloge iz Amerike, Australije i Evrope u istoj valuti. To znači da im je potrebno još 11.225 evra, kako bi Nikolaj mogao na lečenje u Dizeldorf. A, pošto to svakako nije mala suma, nesrećni roditelji se i dalje uzdaju u plemenite zemljake iz dijaspore i njihovu pomoć kako bi njihov sin ozdravio i bio kao i sva ostala dečica.

priskočiti u pomoć. Hirurškim zahvatom u Nemačkoj oslobodili bismo sina daljeg nošenja stoma kese i pelena. U suprotnom, nosio bi ih celog života što je užasno neprijatno. I još nešto, ne manje važno.

Dupak bi izašao iz naše kuće. Nikolaj će morati da ga koristi do transplantacije, jer on zbog posledice bolesti nije siguran na svojim nogama. Zato želimo još jednom da se svima beskrajno zahvalimo za sve što čine za nas i našeg sina, pre svega što će mu omogućiti zdrav i produktivan život, bez kompleksa i čestih poseta lekarima.

Potrudićemo se da donacije pristigle posredstvom vaše Redakcije narednih dana preuzmemo, kada Nikolaja budemo doveli na redovne kontrolne preglede na Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu.
 

Prilozi Danilu i Mileni 

 

Nije zaboravljen; Danilo Gugović

Pored donacije Nikolaju Milenkoviću, dobrotvor Radovan Erceg iz Dizeldorfa namenio je 50 evra i sedmogodišnjem Danilu Gugoviću iz sela Živice kod Guče, rođenom bez analnog otvora, dok je anonimni donator iz Australije novčani prilog od 50 dolara uputio četvorogodišnjoj sleporođenoj Mileni Živanović iz Bajine Bašte.

 

Reporteri "Vesti" će i ove donacije proslediti do onih kojima je pomoć namenjena, o čemu će njihovi dobrotvori moći da pročitaju u nekom od narednih izdanja našeg lista.


POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online