Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 27.04.2011.
12:01
K. Savić - Vesti - Foto: Vesti A

Proslavi praznike u miru i veselju!

Učesnica u mnogim akcijama Humanitarnog mosta Morana Simić iz Sidneja nedavno je po drugi put posredstvom Redakcije "Vesti" poslala pomoć od 200 australijskih dolara svom vršnjaku, 20-godišnjem Milanu Ilijanoviću iz Bora.

Mirnije spava: Milan Ilijanović
 

Ovaj mladić oboleo je od tumora na mozgu, a naša mlada čitateljka poželela je ne samo da mu pomogne nego i da mu ulepša Uskršnje praznike. Vidi se to i iz čestitke u kojoj su sve želje stale u jednu rečenicu:


"Dragi Milane, tebi i tvojoj porodici želim srećne Uskršnje praznike, a tebi što brži i uspešniji oporavak."


Reporteri "Vesti" odmah su prosledili ovaj dar na kućnu adresu Milana Ilijanovića.


 

Svi u kući odahnuli

- Od kada redovno uzimam varumin zaista se mnogo bolje osećam. Zbog toga svi u kući mirnije spavamo i više nema one tenzije i napetosti koja nas je izjedala. Iskreno, to mi daje nadu da ću zauvek pobediti tešku bolest, koja me je potpuno izbacila iz koloseka... - rekao je zamišljeno Milan Ilijanović koji je u vojsku otišao zdrav, a kući se vratio bolestan i nesposoban za rad.

- Kažete da je to dar od moje vršnjakinje i da mi već po drugi put šalje novčani prilog? - pitao je prvo iznenađeno Milan u telefonskom razgovoru sa našim novinarima, a potom nastavio:


- To je zaista i više nego prijatno iznenađenje za mene. Da, sad se sećam. Njeno ime nije mogo često kod nas. Baš me je obradovala! Hvala joj od sveg srca što je mislila na mene i moju porodicu. Takođe joj želim da Uskršnje praznike provede u dobrom zdravlju, miru i radosti sa svjim majmilijim. Zahvaljujući ovako dobrim ljudima, imam dovoljno zaliha leka "varumin" i zato bih ovom prilikom želeo da se još jednom zahvalim svim plemenitim čitaocima "Vesti" koji su mi u tome pomogli.


Istina, akcija za ovog nesrećnog mladića, kome je tokom odsluženja vojnog roka otkriven tumor na mozgu zbog čega je hitno podvrgnut dvema operacijama, završena je više nego uspešno. Naravno, za to su zaslužni mnogobrojni čitaoci "Vesti" koji su Milanu obezbedili dovoljno novčanih sredstava za šestomesečnu terapiju "varuminom", pomoćnim lekovitim sredstvom koje mesečno košta čak 280 evra. S obzirom na to da je plata njegovog oca Jovana, od rođenja gluvonemog, po zanimanju mesara, penzija majke Dragice, takođe gluvoneme, jako mala, nisu bili u mogućnosti da sami snose troškove Milanovog lečenja.


Ali, to mogu zemljaci iz dijaspore i oni to čine od srca, tako da čim se jedna doza lekova potroši stiže druga i Milan ih i dalje ima u rezervi za terapiju u trajanju od šest meseci.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Neizvesnost i dalje traje
HUMANITARNI MOST Zalog za bolju budućnost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online