Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 21.04.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A. Čukić A

Mnoga srca kucaju za Nikolaja

Bojan Milenković preuzeo 900 evra KSS iz Minhena, po 100 evra anonimnog donatora iz Frankfurta i Mitrovića iz Den Izenburga i 100 AUD Vasilića iz Adelejda.

Donacije koje su u poslednjih meseca dana pristizale za trogodišnjeg Nikolaja Milenkovića iz Lapova, rođenog sa spinom bifidom, kome je preko potrebna transplantacija matičnih ćelija krvi u Diseldorfu, a o kojima smo već pisali, uručene su u beogradskom Dopisništvu "Vesti" ocu mališana Bojanu Milenkoviću.


Tako je ovaj brižni otac preuzeo 900 evra Kola srpskih sestara iz Minhena, 100 evra anonimnog donatora iz Frankfurta, 100 evra porodice Mitrović iz Den Izenburga i 100 australijskih dolara Nikole i Svetlane Vasilić iz Adelejda.

Neizmerno zahvalni: Nikolaj Milenković sa ocem Bojanom


- Želeo bih još jednom da se svim ovim dobrim ljudima od srca zahvalim na svesrdnoj pomoći da našem sinu, već osam puta operisanom, omogućimo i hirurški zahvat u Nemačkoj kako ne bi morao celog života da nosi stoma kese i pelene. Naravno, i da se što pre oslobodi dupka i bude siguran na svojim nogama. Supruzi Moniki i meni je to najvažniji životni cilj. Uostalom, zar svaki roditelj bolesnog deteta ne čini sve da mu omogući da bude zdravo i srećno? Sami nikako ne bismo mogli da obezbedimo 15.000 evra koliko košta operacija u Nemačkoj i zato smo morali da se obratimo ljudima dobre volje iz dijaspore. Divnim znacima pažnje, rečima punim razumevanja uz novčane priloge, pokazali su nam i dokazali da nismo sami u toj borbi, na čemu ćemo im biti večno zahvalni - rekao je našim novinarima 26-godišnji Bojan Milenković, bez stalnog zaposlenja.


U nastavku razgovora, saznali smo od oca Bojana da je u međuvremenu na njihovu kućnu adresu u Lapovu stigao i novčani dar od dobrotvora Miroslava Petrovića iz okoline Pariza u vrednosti od 150 evra.


- Verujte da mi je sve teže da pronađem prave reči za ovako divne ljude poput Miroslava Petrovića. Nadam se da znaju da našoj zahvalnosti nema kraja za ono što su učinili i što čine. Isto tako moram da kažem da je naš Nikolaj proslavio svoj treći rođendan u krugu porodice. Taj dan su nam svakako ulepšali svi ti divni ljudi koji su mislili na njega i dali veliki doprinos akciji i našim naporima da Nikolaja u budućnosti odvedemo na lečenje i omogućimo mu produktivan život, bez kompleksa i čestih poseta lekarima. Isto tako bih ovom prilikom poželeo svim plemenitim čitaocima "Vesti" srećne uskršnje praznike, da ih provedu u dobrom zdravlju, radosti i veselju - kazao je Bojan Milenković, svestan da je pred njim i njegovom porodicom duga borba za lečenje njihovog sina.

 

Nedostaje 11.880 evra

 

U dosadašnjem toku akcije Humanitarnog mosta, Milenkovići su prikupili 3.120 evra. To znači da je potrebno još 11.880, kako bi Nikolaj mogao na lečenje u Diseldorf. Pošto to nije mala suma, nesrećni roditelji se i dalje uzdaju u plemenite zemljake iz dijaspore i njihovu pomoć kako bi njihov sin ozdravio i bio kao i sva ostala dečica.

Poruka iz Berlina

 

Pred zaključenje ovog broja, u Redakciju "Vesti" stigla je poruka Vilija Erpsa iz Berlina, Nemca koji je, kako smo nedavno pisali, svoju jubilarnu, 60. rođendansku proslavu posvetio mališanu iz Lapova. U pozivnicama upućenim prijateljima bila je molba da umesto pokona daju novčani prilog za Nikolaja.


"Proslava je prošla, bilo je divno! Veoma sam zadovoljan i zahvalan. Sakupio sam, kako sam i očekivao, više od 1.000 evra, a najavljen je još jedan 'veći prilog'...", napisao je gospodin Erps.


Ova suma nije uračunata u ukupno prikupljena sredstva jer nije konačna, a donatoru malog Nikolaja bićemo na usluzi sve dok se donacija ne nađe u rukama roditelja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online