Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Ozdravi, mali junače!

Kada je Rajko Pantić iz Dortmunda pročitao na stranici Humanitarnog mosta tužnu priču o dvoipogodišnjem Nikolaju Milenkoviću iz Lapova, rođenom sa spinom bifidom, koji je tek što je zakoračio u život operisan čak osam puta, nije mogao da ostane ravnodušan. Tako je ovaj čovek dobrog srca i ponosni vlasnik kioska sa štampom, osetio potrebu da mu pomogne.

Hvala svima od srca: Nikolaj Milenković sa majkom Monikom

Ne časeći ni časa, Rajko Pantić obavestio je niz svojih poznanika i pozvao ih da pomognu u prikupljanju sredstava za potrebe transplantacije matičnih ćelija malom Nikolaju u jednoj poznatoj klinici u Diseldorfu. Saša Krajišnik, Ilija Petrović, Zoran Draganić, Vladislav Srijemac i inicijator Rajko Pantić vrlo brzo su skupili 500 evra i poslali porodici Milenković na kućnu adresu.


- Kako da se zahvalimo svim tim dobrim ljudima iz Nemačke na ovako svesrdnoj i vrednoj pomoći? To zaista sami ne znamo, a zapravo nije ni moguće.

Pre svega, veoma smo iznenađeni visinom novčanog priloga, jer vrlo dobro znamo da danas nikome nije lako da odvoji od sebe da bi pomogao nekome, a posebno onome koga i ne poznaje. Zato hvala dobrotvorima iz Dortmunda do neba.

Mnogo su nas obradovali i ohrabrili kada je u pitanju borba za zdravlje našeg jedinca, jer sa svakom novom donacijom Nikolaj je bliže putu u Diseldorf, što meni i suprugu Bojanu pomaže da nam vreme iščekivanja brže prođe - kazala je u telefonskom razgovoru našim novinarima Monika Milenković po prijemu donacije dobrotvora iz Dortmunda.

Naše malo, njima je mnogo

 

Dobrotvori iz Dortmunda nisu želeli da se slikaju, objašnjavajući da umesto njih u "Vestima" treba da se nalazi lik malog junaka Nikolaja Milenkovića, kome je pomoć preko potrebna. Isto tako, nadaju se da će i drugi ljudi dobrog srca širom sveta slediti njihov primer, kako bi mališan što pre bio podvrgnut hirurškom zahvatu u Diseldorfu.


U nastavku razgovora sa ovom hrabrom majkom, koja se lavovski bori da svom sinu omogući život bez doživotnog nošenja pelena, kao i normalan rast i razvoj, imali smo još lepih vesti za nju, jer su posredstvom naše Redakcije stigla još tri novčana priloga.


Dobrotvorka Marica Jakobsće iz Loraha poslala je za Nikolaja donaciju od 100 evra.

Donaciju u istom iznosu uputio je bračni par Ljubinka i Miroslav Nešić iz Frankfurta, koji pune četiri decenije žive u Nemačkoj. Napravili su kuću u Lapovu i poželeli da daju doprinos izlečenje svog malog budućeg sugrađanina.

Pored njih, novčani prilog od 50 evra su poslali Biljana i Stevan iz Sent Vendela, dok je 100 franaka stiglo od našeg čitaoca iz Švajcarske koji je rekao samo svoje ime - Radovan.


- Ovo su stvarno i više nego dobre i lepe vesti. Molim vas da se svima zahvalite od srca što su mislili na našeg sina i uputili mu svoju nesebičnu pomoć. Sada smo sasvim sigurni da smo se za pomoć obratili na pravu adresu - rekla je 26-godišnja majka Monika, koja je kao i suprug Bojan ostala bez stalnog zaposlenja, samim tim i mogućnosti da sami obezbede sumu od 15.000 evra koliko košta transplantacija matičnih ćelija.


Cilj mladog bračnog para Milenković je da svom malenom i bistrom sinčiću hirurškim zahvatom u Nemačkoj povežu debelo crevo sa anusom i stvore osećaj za obavljanje fizioloških potreba.

Naravno, time će i da oslobode Nikolaja nošenja anus kese, pelena i poboljšaju motoriku, pošto on i dalje hoda uz pomoć dubka, iako uskoro puni tri godine. Zato sve svoje nade polažu u ruke humanih zemljaka širom sveta, uvereni da će na kraju zajedno slaviti Nikolajevo uspešno lečenje u Nemačkoj i da će sve muke koje su ih snašle, postati samo sećanje, kao ružan san.
 

Prikupljeno 1.700 evra


- Zahvaljujući svim plemenitim zemljacima koji su nam već pomogli, računajući i ove novopristigle donacije, za našeg sina je do sada prikupljeno oko 1.700 evra, što nikako nije mala suma.

 

Istina, od puta u Nemačku nas deli još 13.300 evra, što nije zanemarljivo, ali ovo saznanje nas ne plaši više toliko kao na početku kada smo krenuli od nule. Sada smo u potpunosti uvereni da su čitaoci "Vesti" u sve većem broju uz nas - istakla je majka Monika.

 

POZIV DONATORIMA

 

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online