Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 25.02.2011.
12:00
K. Savić - Vesti - Foto: A

Aleksandru za školu, bliznakinjama za terapiju

Anonimni dobrotvor iz Mirande, predgrađa Sidneja, redovan čitalac "Vesti" i učesnik u mnogobrojnim akcijama Humanitarnog mosta, ovog puta je odlučio da obraduje šestogodišnjeg Aleksandra Smukova iz sela Dobrinaca kod Rume, kome su zbog malignog tumora oba oka amputirana.

Vredan i dobar đak prvak: Aleksandar sa majkom
 



Tako je ovaj čovek dobrog srca, posredstvom naše Redakcije iz Sidneja, poslao malom Aci donaciju vrednu 300 australijskih dolara.
 

O ovom lepom gestu dobročinitelja iz daleke Australije, naši novinari obavestili su porodicu Smukov na čemu su se oni najtoplije zahvalili.
 

- Verujte da nam ova pomoć zaista mnogo znači, posebno sada, jer se od poljoprivrede u zimskim mesecima ne može zaraditi ni za goli život. Ovaj dar ćemo delom iskoristiti da platimo fizikalne terapije našim ćerkicama, devetogodišnjim bliznakinjama Ivani i Nikolini, obolelim od cerebralne paralize, a za ostatak videti da kupimo Aci ono što mu je trenutno najpotrebnije za školu - rekla je majka Aleksandra Smukov, a potom nastavila:
 

- Takođe, ovom prilikom želim još jednom da se zahvalim i svim ostalim plemenitim zemljacima koji su nam pomagali da Aci spasemo život, ali i da našim ćerkama omogućimo kvalitetnu negu i redovne fizikalne terapije. Ostaćemo njihovi večiti dužnici jer da nije bilo tako dobrih ljudi, ko zna šta bi sa mojom decom bilo?! Strah me je i da pomislim. Ono što zasigurno znam jeste da suprug Duško i ja ne bismo mogli da obezbedimo ni trećinu novca za njihovo lečenje.
 

U nastavku razgovora sa ovom požrtvovanom majkom saznali smo i da će donaciju preuzeti kada bude došla u Beograd po svog sina Acu, koji je tokom radnih dana u Školi za slepu i slabovidu decu u Zemunu, a vikende provodi sa porodicom u Dobrincima.

Internat kao druga kuća

 

Aca, iako željan kuće jer je gotovo pola života proveo u raznim bolnicama, bez pogovora je pristao na boravak u internatu tokom školovanja.


- On je toliko željan da nauči da čita i piše da bi pristao da ode i na kraj sveta. Već je znao prva slova, znao poneku kratku reč i da napiše pre nego što će vid potpuno izgubiti. Verujem da je to razlog što se toliko trudi i što da učitelji i defektolozi toliko hvale - kaže majka Aleksandra, s mešavinom ponosa i bola u glasu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala, prijatelji naši
HUMANITARNI MOST I Aca obradovan pre praznika
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online