Nedelja 28.11.2010.
05:49 >> 09:36h
net.hr

Lančani sudar 34 vozila, pogunulo dvoje

Snimak sa mesta nesreće u Sloveniji
 

Jedna od najtežih saobraćajnih nesreća u samostalnoj Sloveniji dogodila se u subotu posle podne, a iz Policijske uprave Ljubljana još nisu objavili imena poginulih.

U nesreći su povređene 23 osobe, od kojih je troje trebalo reanimirati, a pomoć im je pružena u Kliničkom centru u Ljubljani i u obližnjim bolnicama. šest ljudi je teško povređeno, od kojih je četvoro u kritičnom stanju.

Još se ne zna zbog čega je došlo do ovako teške nesreće, ali se pretpostavlja da je uzrok gusta magla.

Prema dosadašnjim informacijama iz Policijske uprave Ljubljana, do sada je identifikovana jedna žrtva - 47-godišnja žena iz Ljubljane, a identitet druge žrtve još nije poznat.

Dežurni lekar Kliničkog centra u Ljubljani potvrdio je da su u subotu do 23.50 časova zbrinuli 23 osobe, a u bolnici je zadržano 11.

Slovenački ministri policije i saobraćaja Katarina Kresal i Patrik Vlačič upozorili su  vozače da vožnju prilagode vremenskim i uslovima na putevima, da na put kreću samo sa punom zimskom opremom i da poštuju upozorenja policije i saobraćajnog informativnog cetra, jer samo tako se može sprečiti da putevi ne oduzimaju nove živote.

Nakon obilnih snežnih padavina koje su, u petak, zahvatile Sloveniju i izazvale višečasovne zastoje na putevima i 64 saobraćajne nesreće, za danas su najavljene nove padavine koje će popodne zahvatiti teritoriju cele Slovenije.

2024 © - Vesti online