Subota 27.11.2010.
06:18
Tanjug

Kraljevo: Grad plaća projekte sanacije

Građani za izradu projektasanacije mogu da angažuju bilo kog inženjera sa odgovarajućim licencama
 

- Za objekte koji imaju četvrti i peti stepen oštećenja, odnosno 50 odsto i više, izrada projekata sanacije biće refundirana. Radi što bržeg ulaska u posao, građani mogu da naruče izradu projekta čim dobiju zapisnik komisije za procenu štete, a sredstva će im naknadno biti isplaćena - kazao je Simović na konferenciji za novinare Štaba za vanredne situacije.

Prema dosad obrađenim podacima drugostepenih komisija, od pregledanih 716 kuća ocenjeno je da 189 mora da bude srušeno zbog oštećenja nastalih u zemljotresu. Komisije za procenu štete su obišle 2.464 objekta od oko 15.000 koji su imali oštećenja.

Prema rečima Simovića, građani za izradu projekta sanacije mogu da angažuju bilo kog inženjera sa odgovarajućim licencama. Kopije zapisnika komisija za procenu štete moći će da se preuzmu od ponedeljka, kazao je on.

Meštani naselja Higijenski zavod koji imaju manja oštećenja, od prve do treće kategorije, u subotu će u svojoj mesnoj kancelariji dobiti raspored preuzimanja građevinskog materijala.

2024 © - Vesti online