Petak 26.11.2010.
21:26
Vestionline

Oko 68,2 miliona evra kredita za 10.700 poljoprivrednika

U okviru kreditne podrške poljoprivredi, koju Ministarstvo poljoprivrede sprovodi u saradnji sa bankama, do sada je osam njih odobrilo oko 35,8 miliona evra dugoročnih kredita koji se najčešće podižu radi kupovine kombajna, traktora, mehanizacije, ali i za izgradnju skladišnih prostorija i drugih objekata.

Novac uglavnom trošen za kombajne i traktore...
 


Tu vrstu kredita odobrile su "Pro kredit" banka, "Erste" banka, "Kredi agrikol" (Credit Agricole), "Inteza" (Intesa), "Metals", "Hipo alpe adria" (Hypo Alpe Adria), Komercijalna banka i Agrobanka.


Istovremeno je 11 banaka isplatilo oko 32 miliona evra kratkoročnih kredita, koji se prema podacima Ministarstva poljoprivrede, najčešće koriste za nabavku đubriva, semena, za plaćanje radova na njivama i slično.

Kratkoročne kredite odobrile su Komercijalna banka, NLB banka, "Kredi" (Credy)banka Kragujevac, "Inteza", "Prokredit" banka (Pro Credit), "Hipo alpe adria", "Kredi agrikol", Agrobanka , AIK banka, Metals banka i UBB.


Od ukupnog broja, prethodne nedelje odobreno je oko 400 kredita za poljoprivredne proizvođače, u ukupnoj vrednosti od oko 2,4 miliona evra.

2024 © - Vesti online