Petak 26.11.2010.
16:49
Vestionline

Ilić: Vlast daje lažna predizborna obećanja

Izlaz iz ovakve situacije, kako su rekli na konferenciji za novinare u Užicu, Nova Srbija vidi u raspisivanju vanrednih palamentarnih izbora naredne godine, koji, po njihovom mišljenju, ne odgovaraju vladajućoj koaliciji koja lažno uverava građana da je Srbija izašla iz ekonomske krize.


Uz ocenu da se opozicija nalazi u medijskoj blokadi i dikataturi vladajuće kolicije, Filipovska je rekla da je NS morala da se udruži sa Srpskom naprednom strankom i ostalim opozicionim partijama u nameri da napravi široki front koji će naredne godine pobediti na vanrednim parlamentarnim izborima.

Odgovornost za situaciji u zemlji snosi vladajuća koalicija: Velimir Ilić
 


Da Srbija nije na "dobrom putu", po oceni Ilića, svedoče podaci o velikom siromaštvu građana, padu proizvodnje, posebno u građevinarstvu i poljoprivredi. On je istakao da su Vladine priče o proizvodnji 220.000 "punto" vozila, kao i zapošljavanju 200.000 ljudi u Srbiji, bila samo "lažna" predizborna obećanja.


Ilić ne veruje u iskrenost najave o rekonstrukciji Vlade Srbije, jer da se o tome ozbiljno razmišlja, po njegovom mišljenu, ne bi se predlagao budžet za narednu godinu u kome se planiraju sredstva za postojeća ministarstva.


Na pitanje novinara da li su vanredni parlamentarni izbori realnost Srbije u narednoj godini, Ilić je odgovorio da će do njih doći pod velikim pritiskom građana i javnosti, ističući da se on ne zalaže za velike demonstracije, ali, pored osisromašenih građana, računa i na pritisak stručnih i naučnih institucija.


Ilić je rekao da se NS zalaže za decentralizaciju Srbije, ali ne na način koji predlaže Mlađan Dinkić, za kojega je rekao da se u predizbornim kampanajama uvek pojavljuje sa "lažnim obećanjima".


Uz ocenu da je realna vrednost "Telekoma", sa kapacitetima u Bosni Hercegovini i Crnoj Gori, oko osam milijardi evra, Ilić smatra da dobar domaćin nikada ne prodaje "zlatnu koku", ali da to vladajuća koalicija čini isključivo radi očuvanja vlasti.

2024 © - Vesti online