Petak 26.11.2010.
08:31
novosti.rs

Majka ubijenog Đorđa piše žalbu

Marina i Đorđe Andrejić
 

Advokat Srbislav Stojanović, branilac po službenoj dužnosti osumnjičene majke, najavio je da će podneti žalbu na optužni predlog.

- Optužnica je Višem sudu dostavljena u sredu pred kraj radnog vremena, pa očekujem da će u petak biti uručena i meni i osumnjičenoj. Iako je još nisam pročitao, poznato mi je da tužilac tereti Marinu za teško ubistvo, zbog čega ću sigurno uložiti žalbu. Ne postoji nijedan dokaz da je ona ubila sina, pa zbog toga i ne može da se tereti za najteže krivično delo - izjavio je advokat Stojanović.

Nema pretrage

Meštani Majilovca se nadaju, jer je jesen i nema mnogo visokog rastinja, da će potraga za ostacima dečakovog tela biti nastavljena. Međutim, pošto je podnošenjem optužnice istraga završena, neizvesno je kada će ostaci tela biti pronađeni.

Pošto bude podneo žalbu, odgovor na nju mora biti donet u roku od osam dana. Sve do tada, optužnica ne može biti pravosnažna, pa se Marina do tada ne smatra optuženom, već i dalje osumnjičenom.


Iako je podnošenje optužnice okončalo četvoromesečnu istragu, i dalje se postavljaju mnogobrojna pitanja oko tragične smrti trinaestogodišnjeg Đorđa, koji je nestao 22. jula, kada je sa majkom otišao na njivu van sela. Ona se dva dana kasnije vratila bez deteta, da bi sutradan bila uhapšena i osumnjičena najpre za nasilje u porodici, a potom za teško ubistvo, s obzirom na to da je priznala da je ubila sina.


Konačne odgovore nisu dala ni veštačenja lobanje, pronađene 7. novembra, kojima je ustanovljeno da ona pripada dečaku. Ali, na njoj nema tragova udaraca i smrtonosnih povreda.

2024 © - Vesti online