Petak 26.11.2010.
07:48
Tanjug

Severna Koreja: Na ivici smo rata!

Južnokorejski vojnici spremni za vežbu sa Amerikancima i slanje "jasne poruke severnjacima"
 

"Situacija na Korejskom poluostrvu se bliži ivici rata zbog nesmotrenog plana elemenata brzih na obaraču da ponovo započnu ratne manevre uperene protiv (Severa)", stoji u saopštenju koje je jutros objavila severnokorejska državna agencija KCNA.

I penzionisani južnokorejski marinci uzeli su učešća u osudi napada iz Severne Koreje - protestvovali su stisnutim pesnicama i uzvikivanjem slogana
 

Južnokorejsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je u četvrtak da će zajedničke vojne vežbe sa SAD, predviđene za kraj novembra, uputiti "jasnu poruku Severnoj Koreji u sadašnjoj situaciji, posle napada na ostrvo Jeonpjeong".

Predsednik Južne Koreje Li Mjung-bak u četvrtak je izjavio je da će uputiti dodatne vojnike na ostrvo Jeonpjeong, u pograničnom području između dve Koreje u Žutom moru.

Južnokorejska agencija Jonhap je javila da je kineski ministar spoljnih poslova odložio planirani put za Južnu Koreju usled međunarodnog pritiska na Peking da oštro osudi severnokorejski artiljerijski napad.

Istovremeno, južnokorejski parlament je izglasao rezoluciju kojom se osuđuje severnokorejska artiljerijska paljba od pre tri dana i traži izvinjenje zvaničnog Pjongjanga.

2024 © - Vesti online