Četvrtak 25.11.2010.
19:24 >> 00:11h
Vestionline

CSKA otpustio Vujoševića!

Vujošević platio cenu neuspeha

Njegovu poziciju privremeno će zauzeti pomoćni trener Dmitri Šakulin, a stručnom štabu je priključen i trener juniora Andrej Malcev. Klub je napustio i Saša Filipovski, koji je radio kao pomoćni trener.

Prema navodima ruskih medija, novi trener Moskovljana trebalo bi da bude Ergin Ataman, nekadašnji trener Montepaskija iz Sijena i Efes Pilsena. 

Iako je prethodnih dana predsednik "armejaca" Andrej Vatutin govorio da situaciju neće rešavati "preko kolena", posebno ne zbog činjenice da je Vujošević stigao letos, kao veliko pojačanje, i da treba biti strpljiv, nakon poslednjeg poraza od Armanija u Evroligi, uprava je odlučila da se bivšem treneru Partizana i reprezentacije Crne Gore zahvali na saradnji.

Grbović: Igrači bojkotovali

 

Govoreći o razlozima otkaza Vujoševiću, bivši košarkaš Partizana Goran Grbović je iskazao sumnju da su igrači bojkotovali trenera u Milanu.

 

"Nije mi jasno kako su igrači mogli izgubiti od Armanija. Sjetite se samo kako su igrali prije nekoliko mjeseci na američkoj turneji, a danas imaju samo jednu pobedu u Evroligi. Ne isključujem mogućnost da su bojkotovali Vujoševića", rekao je Goran Grbović.

CSKA je poslednjim porazom od Armanija 71:65 u 6. kolu grupe D Evrolige, praktično ostao bez šansi za plasman u Top 16 fazu.

Vujošević je izgubio podršku i navijača i medija, koji su otvoreno tražili njegov odlazak, a dan ranije se oglasio čak i Vladimir Gomeljski, sin legendarnog Aleksandra Gomeljskog.

"Glavni razlog što Vujošević nema uspeha u CSKA je taj što nema pravi kontakt sa igračima. On nije svestan u kakvom klubu radi. Verujem da je dobar trener, ali to nije uspeo da dokaže u CSKA. Žao mi je što ovo kažem, ali on mora da ode", izjavio je Gomeljski.

Inače, Duško Vujošević je prošle godine dobio prestižnu nagradu "Aleksandar Gomeljski", kao najbolji trener u Evropi.

Dule: "Želim CSKA da se što pre vrati na staze uspeha"

 

Vujošević je u izjavi za sajt moskovljana poželeo sve najbolje klubu u nastavku sezone.

''Kada sam letos prihvatio ponudu CSKA bio sam svestan da će formiranje novog tioma zahtevati dosta vremena i strpljenja. Nažalost, period moje adaptacije na klub i proces upoznavanja sa situacijom poklopio se i sa drugim problemima. Sezonu smo počeli bez nekolicine igrača koji su bili povređeni. Pored toga, problem nam je napravila i turneja u SAD. Naš prvi poraz u Evroligi je bio njena direktna posledica. Takođe, i raspored utakmica na startu Evrolige bio je prilično nepovoljan. Od šest mečeva samo dva smo ogigrali kod kuće, sa Armanijem i Olimpijom. Ipak, bez obzira na sve, očekivao se bolji početak sezone. Želim klubu da se što pre vrati na put pobeda'', poručio je Vujošević.

2024 © - Vesti online