Četvrtak 25.11.2010.
18:26
Tanjug

Srbija i zvanično domaćin EP 2012.

"Orlovi" ovoga puta neće igrati kvalifikacije

Time je Srbija i zvanično postala domaćin kontinenatalnog šampionata, pošto je na Kongresu EHF 2008. godine dobila pravo organizacije prvenstva Evrope.


Čelnici EHF i RSS potvrdili su istovremeno da će utakmice biti igrane u četiri grada - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.


Predsednik EHF je istakao da je zadovoljan saradnjom sa RSS.
"Za EHF je prvenstvo Evrope najznačajniji događaj i stoga se nadamo da će završne pripreme proteći u najboljem redu", rekao je Liam.

Generalni sekretar EHF Mihael Viderer izrazio je zadovoljstvo dugom i uspešnom saradnjom EHF i RSS na sportskom, političkom i poslovnom planu.


"Nadam se da će do žreba za prvenstvo Evrope u junu 2011. godine sve pripreme za organizaciju tog takmičenja biti završene", rekao je Viderer.

Predsednik RSS Marjanović istakao je da je čin potpisivanja ugovora ne samo svečanost, već i velika odgovornost.


"Dobijanjem organizacije prvenstva Evrope i današnjim potpisivanjem ugovora obavezali smo se da ćemo biti domaćini najboljeg šampionata koji je do sada održan", rekao je Marjanović i podsetio da je pored podrške državnih organa, najveću pomoć u pripremi stigla upravo iz EHF.

"Nadam se da će Srbija, RSS i četiri grada domaćina u januaru 2012. poslati svetu najlepšu sliku, koju će putem televizije moći da gleda oko milijardu i po ljudi", rekao je Marjanović. Državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović izjavio je da je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo prvenstvo Evrope kao takmičenje od velikog značaja za našu zemlju.

"Ministarstvo je dalo punu podršku organizaciji tog šampionata, kako bi ono bilo organizovano na najvišem mogućem nivou, a Srbija pokazala svetu svoje najlepše lice", rekao je Zlatanović. 

2024 © - Vesti online