Četvrtak 25.11.2010.
19:14
Tanjug

UEFA pokrenula postupak protiv Murinja

Žoze Murinjo smatra da nije kriv

U saopštenju UEFA navodi se da je iz istog razloga istraga pokrenuta i protiv ćabija Alonsa, Serhija Ramosa, Ikelja Kasiljasa i Jeržija Dudeka. Svi oni će 30. novembra dati iskaze pred članovima Disciplinske komisije UEFA, koja će nakon toga odlučivati o eventualnim kaznama.


Murinjo se tereti da je nakon vođstva Reala od 4:0 pozvao Alonsa i rekao da on i Ramos namerno dobiju drugi žuti, odnosno crveni karton. U narednih par minuta njih dvojica su bili isključeni.


Ideja Murinja bila je da Alonso i Ramos jednu utakmicu suspenzije odrade u šestom kolu grupne faze takmičenja protiv Oksera, pa da u duele osmine finala uđu bez kartona.


Murinjo je demantovao da je od svojih fudbalera tražio da namerno dobiju kartone.


"To je besmisleno. Za vreme te utakmice ja sam razgovaoa sa mnogim svojim igračima. Sada bi valjda trebalo da se priča o našoj pobedi od 4:0, a ne o takvim stvarma", rekao je Murinjo.


UEFA je pokrenula disciplinski postupak i protiv prvaka Rumunije Kluža, zbog ispada koji je napravio njegov trener Sorin Kartu na utakmici Lige šampiona protiv Bazela.


Kartu je udarcima nogom polomio zaštitnu ogradu na klupi za rezervne igrače, a Kluž je danas saopštio da mu je zbog toga uručen otkaz. 

2019 © - Vesti online