Četvrtak 25.11.2010.
16:55 >> 23:47h
Vestionline

Federer i Marej u polufinalu Londona

Igra kao švajcarski sat, tačno i precizno

Federer je došao do treće pobede u Grupi B, dok je Soderling ostvario drugi poraz.

Federer se dosta namučio protiv Soderlinga, a u prvom setu je Švajcarac spasao i dve set lopte u taj-brejku. Kada je osvojio prvi set u drugom je Federeru bilo dosta lakše, jer je Šveđanin pao u igri i nije mogao da parira drugom reketu sveta.  

A britanski teniser Endi Mari takođe je uspeo da se plasira u polufinale Mastersa u Londonu, nakon što je u poslednjem kolu B grupe pobedio Španca Davida Ferera rezultatom 2:0, po setovima 6:2, 6:2.

Pitanje pobednika nije dolazilo u pitanje, pošto je ljubimac domaćih navijača u ranoj fazi oba seta uzimao brejk Fereru i potom efikasnom i vrlo dobrom igrom dolazio do osvajanja setova, samim tim i ubedljivog trijumfa.

Endi Mari je zauzeo drugo mesto u B grupi sa skorom 2-1, dok je prvi na impresivan način završio Švajcarac Rodžer Federer sa sve tri pobede.

Federer će u polufinalu igrati sa drugim iz A grupe, dok će se Mari sastati sa pobednikom grupe B.

Grupa A
petak, 26. novembar:
(1) Nadal (ESP) - (6) Berdih (CZE) 15,00
(8) Rodik (USA) - (3) Đoković (SRB) 21,00

Tabela:
Nadal 2-0 4:1
Djokovich 1-1 2:2
Berdih 1-1 2:2
Rodik 0-2 1:4

Grupa B
četvrtak, 25. novembar:
(2) Federer (SUI) - (4) Soderling (SWE) 7:6, 6:3
(5) Mari (GBR) - (7) Ferer (ESP) 6:2, 6:2

Tabela:
Federer 3-0 6:0
Mari 2-1 4:2
Soderling 1-2 2:4
Ferer 0-3 0:6

Braća Brajan u polufinalu dubla

 

Američki teniseri, braća Bob i Majk Brajan izborili su plasman u polufinale završnog Mastersa sezone u Londonu u dubl konkurenciji. Amerikanci su do plasmana došli pobedom nad Čehom Lukašem Dluhijem i Leanderom Paesom iz Indije rezultatom 6:3, 6:4 u trećem kolu. U grupi A, Firstenberg i Matkovski već imaju dve pobede i potreban im je samo jedan set protiv Austrijanaca Jirgena Melcera i Filipa Pečnera za drugo mesto, dok bi u slučaju pobede bili prvi.

 

Pre braće Brajan, plasman u polufinale u konkurenciji parova obezbedili su srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor. U grupi B po pobedu imaju Indijac Maheš Bupati i Maks Mirnji iz Belorusije, i Vesli Mudi iz Južne Afrike i Belgijanac Dik Norman, dok su bez pobede Poljak Lukaš Kubot i Oliver Marah iz Austrije.

 

U poslednjim mečevima grupe u petak Zimonjić i Nestor igraju protiv Kubota i Maraha, dok će se za drugo mesto u polufinalu boriti Bupati i Mirnji protiv Mudija i Normana.

2024 © - Vesti online