Četvrtak 25.11.2010.
16:17
Tanjug

Po Srbiji prodavali švercovano brazilsko meso

Pojeli smo oko 50 tona mesa švercovanog iz Južne Amerike

Osumnjičeni se terete da su meso nelegalno prevozili i distribuirali u mesarskim radnjama, na području Zlatiborskog i Kolubarskog okruga, bez ikakve prateće dokumentacije i dokumentacije o poreklu i ispravnosti robe.

Na magistralnom putu Požega - Užice, prilikom kontrole teretnog vozila marke mercedes, u specijalno izrađenim bunkerima u prednjem delu šasije, pronađena je količina od 1.5 tona svinjskog i 1.08 tona goveđeg mesa, stranog porekla sa oznakama ''Brazil'' i ''Argentina''.

Zbog sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i zloupotreba službenog položaja uhapšeni su Milojko Savić iz Čačka, Dejan Božić iz Kraljeva, Dragoljub Zvice iz Zvečana, Rade Župac iz Kraljeva, Miloš Radovanović iz Čajetine, vlasnika SZR ''Preradamesa Miloš Radovanović'', Slavoljub Batoćanin iz Valjeva, vlasnik STR ''Zlatibor'', Nikola Ranković i Igor Ranković iz Raške.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Užicu, navodi se u saopštenju i dodaje da će policija nastaviti rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju uhapšenih na teritoriji Užica, Čačka, Kraljeva, Raške i Valjeva.

2024 © - Vesti online