Četvrtak 25.11.2010.
15:23 >> 15:31h
Tanjug

Nikolić postavio Vladi ultimatum

Ispunjenje uslova ili izbori: Tomislav Nikolić

On je na konferenciji za novinare ocenio da "stanje u Srbiji nikad nije bilo gore" i upozorio da je svakim danom sve više nezaposlenih i siromašnih, dok "nekažnjeni kriminal i korupcija postaju deo svakodnevnog života".

Nikolić je rekao da pripreme za skup i razgovori mogu teći istovremeno, napomenuvši da je SNS Vladi Srbije postavila pet zahteva, koji, prema oceni naprednjaka, predstavljaju preduslov normalnog političkog života u Srbiji.

"Zahtevamo i da se zaustavi prodaja Telekoma i tražimo smenu direktora i glavnih i odgovornih urednika RTS i Studija B“, naglasio je Nikolić, koji smatra da su ovi mediji "postali oruđe u rukama vlasti".

"Od 1. do 21. novembra u drugom dnevniku RTS naprednjaci su imali 8 minuta i 55 sekundi, a Demokratska stranka 85 minuta i 35 sekundi. To je 1:10, dok na Studiu B SNS ima tek u tragovima", naveo je kao primer Nikolić.

Naprednjaci, zbog toga, insistiraju na uspostavljanju paritetne zastupljenosti predstavnika vlasti i opozicije u odnosu pola - pola u svim upravljačkim telima RTS i Studia B.

Prema njegovim rečima, SNS zahteva i da se "utvrdi odgovornost i kazne odgovorni za ubistvo Ranka Panića, kao i da se kazne svi umešani u izbornu pljačku u Boru". Ukoliko se vlast ogluši o ove zahteve, rekao je Nikolić, mi ćemo organizovati veliki protestni skup krajem januara.

"Pridružićemo se i svim nezadovoljnima u masovnim, mirnim i demokratskim protestima do potpunog ispunjenja ovih zahteva. Situacija izmiče kontroli i kao stranka iz opozicije želimo da preuzemo odgovornost", dodao je Nikolić.

Delegacija SNS, dodao je Nikolić, na poziv Komunističke partije Kine, putuje u sedmodnevnu posetu toj zemlji.

2024 © - Vesti online