Četvrtak 25.11.2010.
04:46 >> 15:06h
Vestionline

"Indipendent" pomešao nacistu i Hrvata

Glumac Jurković, a ne Samuel Kunc

Naslovna strana britanskog časopisa osvanula je s Jurkovićevom fotografijom umesto naciste odgovornog za smrt 430.000 Jevreja u koncentracionim logorima. Šokirani Jurković najavio je sudsku tužbu, a ako dobije "Independent" na sudu, kaže da će novac uplatiti u humanitarne svrhe.

"Meni je žao što mi se taj list nije izvinio. Barem da su nazvali i rekli mi da se izvinjavaju za taj postupak. Videću s pravnicima šta ću napraviti, ali nešto moramo", kaže Jurković.

Cela priča je nastala jer je karlovački glumac u filmu "Živi i mrtvi" glumio ustašu Semina. Ulogu je očigledno verno odigrao jer se njegov prepoznatljivi lik pojavio na brojnim internet stranicama koje se bave zločinima iz Drugog svetskog rata. Tako je završio i na naslovnnoj strani tiražnog engleskog lista koji je naveo da je okrutni zločinac mirno umro na slobodi. Jurković kaže da je potresen i razočaran.

"Ljudi me zovu i proglašavaju ratnim zločincem. Morao sam da isključim telefone i odem kod lekara koji mi je dao tablete za smirenje", rekao je Jurković.

U "Independentu" nisu hteli da komentarišu ovaj veliki propust.

Jurković je poznat i po tome što na svom telu ima 122. tetovaže i to uglavnom svetskih državnika i poznatih ličnosti. Kaže da nikada nije imao problema zbog toga. 

2024 © - Vesti online