Četvrtak 25.11.2010.
06:09 >> 15:07h
RTS

Osuđen crnogorski "Pink panter"

Sudija višeg suda u Podgorici, Ana Vuković osudila je Lekića za razbojništvo i u presudi navela da je to krivično delo učinjeno sa umišljajem, upotrebom sile i pretnje, u cilju pribavljanja imovinske koristi.

Lekić je sa još dvojicom crnogorskih državljana Predragom Vujoševićem i Zoranom Kostićem opljačkao juvelirnicu u Frankfurtu i iz nje odneo nakit i satove u vrednosti od 2,5 miliona evra. Uhapšen na Cetinju u junu 2009. godine na osnovu međunarodne poternice, jer su nemačke vlasti predmet protiv njega ustupile Crnoj Gori, čiji je državljanin.

Vujošević i Kostić su u zatvoru u Francuskoj, a Lekić je za krađu osuđen, u Belgiji, na sedam godina zatvora. Negov branilac Vesna Gačević-Rogova najavila je da će uložiti žalbu na presudu Višeg suda.

"Dužina trajanja istrage i pritvora kao i maratonsko suđenje potvrđuju da su primedbe iz međunarodnih krugova upućene na crnogorsko pravosuđe potpuno opravdane", navela je Rogova.

Kriminalnu organizaciju "Pink panter" čini oko 60 ljudi sa prostora bivše Jugoslavije, koji se terete za pljačku 120 juvelirnica širom sveta. 

2024 © - Vesti online