Sreda 24.11.2010.
15:14
Tanjug

Terzić na VMA zbog tegoba sa srcem

Zvezdan Terzić



Prema rečima advokata, Terzić je posle prvih pregleda zadržan na ispitivanjima na neurološkom odeljenju te medicinske ustanove.


On se prvi put na tegobe požalio zatvorskim lekarima krajem prošle semice, a juče je po njihovom nalogu hitno prebačen na VMA.


Bivši predsednik FSS, posle više od dve i po godine bekstva, 11. novembra predao se pravosudnim organima Srbije, kada se u ranim jutarnjim časovima prijavio odeljenju za potrage Kriminalističke policije Beograda odakle je sproveden u pritvor Okružnog zatvora u Beogradu.


Terziću je Viši sud u Beogradu odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i posebno teških okolnosti prilikom izvršenja krivičnog dela za koje se tereti kao i visine zaprećene kazne za to delo, a koja je preko 10 godina.


Njegovi branioci uložili su žalbu na tu odluku sredinom prošle sedmice, ali žalba još nije stigla do Apelacionog suda, rečeno je danas Tanjugu u tom sudu.


Početak suđenja Terziću i trojici njegovih saradnika zbog sumnje da su nezakonito prisvojili oko četiri miliona evra od transfera fudbalera OFK "Beograd" u inostrane klubove, zakazan je za 17. januar 2011. u Višem sudu pred sudskim većem sudije Danka Lauševića.


Oni se terete za krivično delo zloupotrebe službenog položaja za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora.

2024 © - Vesti online