Sreda 24.11.2010.
11:53
Vestionline, novosti.rs

Mijatović: Krasić je fenomen

Tradicija velikog rivaliteta dva kluba ovaj put je daleko ispred položaja na tabeli, s obzirom na to da je “stara dama” četvrta, a “viola” tek 13. sa osam bodova zaostatka.

Predrag Mijatović i Siniša Mihajlović iz reprezentativnih dana

To nije smetalo novinarima iz Firence da pozovu Predraga Mijatovića, bivšeg igrača Fiorentine, za kojeg pišu da je “čovek koga navijači posebno vole jer je dao gol Juventusu u finalu Lige šampiona 1998. godine, kada je branio boje Reala”. Italijane je zanimalo šta Crnogorac misli o Krasiću i Mihajloviću.

"Krasić je izvanredan fudbaler. Samo oni koji ga ne znaju i nisu ga gledali mogu da imaju sumnje po tom pitanju. On je kompletan igrač, ima brzinu i dribling kao malo ko drugi, a pri tom je i disciplinovan. Krasić spada u grupu vrhunskih profesionalaca, od one sorte koja živi fudbal, sluša i poštuje reč trenera, a omiljen je među saigračima. Zbog svega toga nema stručnjaka koji ga ne bi poželeo u svojoj ekipi", rekao je Mijatović o Krasiću.

Usledilo je logično pitanje: kako onda zaustaviti najboljeg igrača Juventusa?

"Pa, ja nisam trener da bih govorio o tome. Ali, mogu da kažem šta mu nikako ne smete dozvoliti. Ako Krasića pustiš da primi loptu i krene ka golu, sigurno ćeš biti kažnjen", poručio je Peđa.

Siniša Mihajlović zasigurno ima na umu istu misao, tako da mu nekadašnji saigrač nije otvorio vidike kad je Krasić u pitanju.

"Siniša i ja smo veliki prijatelji", kaže Mijatović o Mihajloviću.

"On je rođeni trener i već je, za kratko vreme, pokazao da je vrhunski u tom poslu. Firenca je dobra sredina, istorijski grad i ambiciozan klub u kojem zna da se oseti snažan pritisak. Iskusio sam to dok sam nosio ljubičasti dres", kaže Mijatović, koji nije želeo da prognozira ishod predstojećeg derbija na Olimpijskom stadionu u Torinu.

2024 © - Vesti online