Utorak 23.11.2010.
15:15
Vestionline, Tanjug

Murinjo: Na proleće jači samo za jednog igrača - Kaku

Kaka strpljivo čeka povratak na teren

Španski novinari navode da je Murinjo tom izjavom najavio da Real Madrid u predstojećem prelaznom roku neće kupiti ni jednog igrača, ali i prekinuo spekulacije o povratku brazilskog reprezentativca u Milan, iz koga je 2009. prešao u "kraljevski" klub.


"Naše veliko zimsko pojačanje biće Kaka. Njegov opravak biće odlična stvar za nas. Igrač njegovih sposobnosti ne postoji na tržištu i ne postoji novac za koga bi ga pustili da pređe u drugi klub", naveo je 47. godišnji Portugalac.


Lokalni mediji podsećaju da je Kaka u avgustu operisao koleno i da ove sezone nije odigrao ni jednu utakmicu za Real Madrid, kao i da italijanska štampa sve češće piše o njegovom povratku u Milan.

Žoze Murinjo smatra da je Kristijano Ronaldo jedan od najboljih igrača sveta.

"Ronaldo je među najboljima. O tome nema priče. Ponekad je bolji od Lionela Mesija, a onda dođe red na Argentinca. Mogu slobodno da kažem da su njih dvojica klasa iznad ostalih. O Ronaldu je mnogo toga rečeno što ne odgovara istini. On je profesionalac koji živi i diše fudbal kako igrao najbolje što može. Lako mi je da vodim tim s toliko dobrih igrača. Igrači dobijaju utakmice, ali ekipa osvaja trofeje. Dobro igramo ove sezone. Mogu slobodno da kažem da smo u nekim utakmicama bili i odlični. Međutim, moja ekipa još nije savršena, moramo da pokrijemo još dosta toga. Nisam mađioničar pa da preko noći sagradim ceo tim. Moramo svakodnevno naporno da radimo, da ostanemo skromni, profesionalni i puni entuzijazma. Međutim, zadovoljan sam dosadašnjim rezultatima", rekao je Murinjo i dodao:

Kada se upare na terenu Ronaldo i Kaka biće sjajno

"Samo oni koji rade sa mnom znaju kakav sam, a jedino me porodica i prijatelji dobro poznaju. Ne planiramo pojačanja u zimskom prelaznom roku. Naše najveće pojačanje biće Kaka, koji će se oporaviti od povrede. Koliko klubova u januaru može da angažuje Kaku? Nema slobodnih igrača njegovog kalibra". 

2024 © - Vesti online